avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubinajul tatalui meu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubinajul tatalui meu

Tatal meu are 82 de ani si traieste in concubinaj de peste 10 ani cu o femeie careia i-a intretinut toata familia, financiar. In cazul decesului parintelui meu, cine are obligatia (raspunderea) de a-l ingropa ? Mentionez ca eu am 50 de ani si parintii mei au divortat, cand eu aveam 7 ani, iar el si-a trait viata fara a ma include si pe mine in existenta lui.
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2015
cameliaghh, utilizator
Obligatia este una morala...daca doriti sa aveti de a face cu tatal dvs. Daca nu, nu...e o vorba romaneasca mortul nu ramane neingropat.
Acum de depinde si daca doriti sa l mosteniti, caci mostenitorii trebuie sa suporte cheltuielile inmormantarii in conform cotei detinute din mostenire.
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2015
ContSters338589, utilizator
Femeia aceea si-a intretinut luna de luna toata familia cu banii lui, aprox 5-6000 lei.....si nu a pus nici un leu de o parte pentru a-l ingriji sau ingropa in caz de deces....si mi-a spus ca eu va trebui sa fac acest lucru.

Tin sa precizez ca nu are nici un bun sau bani pe care sa-i fii pus deoparte. Totul a cheltuit cu femeile si cu distractiile de-a lungul vietii lui, iar ultimii 15 ani si-a cheltuit banii cu aceasta femeie si cu familia ei.
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sa inteleg ca atunci când o sa moara o sa l dea afara in strada sau o sa vi l aduca la usa? Eu cred ca aveti false probleme.
Daca a trait in concubinaj, concubina si rudele ei nu au dreptul la mostenire, decat un eventual drept de creata asupra bunurilor achizitionate impreuna in perioada de concubinaj sau asupra imbunatatirilor din casa aduse in acea perioada.
Dar daca spuneti ca tatal dvoastra a intretinut-o pe concubinat si pe rudele ei atunci in mod clar ca nu a dreptul la nimic, trebuie sa demonstreze acel drept de creanta.
Prin urmare veti putea mosteni fara probleme averea tatalui, singurul impediment pe care l-ati putea avea ar fi intrarea in posesia certificatului de deces in cazul in care nu vi-l vor da "rudele" dar puteti obtine un duplicat.
Cheltuielile de inmormantare se acopera in parte din ajutorul de inmormantare acordat de casa de pensii, 2415 lei la nivelul anului 2015, restul pana la acoperirea in totalitate a costurilor ocazionate de inmormantare pot fi impartite la mostenitori.
Asa cum spune si @joha este vorba despre o obligatie morala iar in toate cazurile mortul nu ramane neingropat!:)
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2015
cyan, moderator
El are si inceput de boala Alzheimer dupa cum l-am vazut eu, duminica. Si e piele si os. Cred c-a avut si un avc ischemic. Nu i se administreaza nici un tratament. El vrea sa stea doar cu acea femeie. El spune ca aceea e familia lui. Aceasta e doar in mintea lui, pentru ca acei oameni il considera un strain cu bani, pe care pot sa-l fure si de care sa-si bata joc. Am facut peste 500 de km cu gandul sa-l vad, sa stiu cum este....si am ramas socata, cand l-am vazut in ce stare este. Mi-e frica de faptul ca s-ar putea sa moara si sincer, eu n-am posibilitatea financiara de a-l ingropa. Chiar daca au fost despartiti parintii mei, am tinut la amandoi si i-am ajutat cat am putut. Ce-ar trebui sa fac legal pentru a o determina pe acea femeie sa-l ingroape in cazul decesului ?

Alte discuții în legătură

Dupa 31 ani de convietuire in concubinaj, nu ramai cu nimic? lidia.iordan lidia.iordan Buna ziua. Sora mea a trait in concubinaj cu un barbat, timp de 31 de ani. Acesta a decedat saptamana trecuta si noi amandoua ne am ocupat de tot, suportand ... (vezi toată discuția)
Certificat de deces/ajutor de deces. ancapopescu166 ancapopescu166 Bună ziua oameni dragi! Mă confrunt cu 2 probleme destul de mari în familie! Un membru al familiei a decedat de curand. In ziua respectivă TATĂL ... (vezi toată discuția)
Drepturi concubinaj Selina79 Selina79 Tatal meu a decedat in data de 27.05.2015. Garsoniera in care a locuit pana in momentul decesului se afla in proprietatea sa personala dar si a mamei mele. ... (vezi toată discuția)