avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Divergente Porsche Bucuresti Vest 1
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Divergente Porsche Bucuresti Vest 1

Buna ziua,

Detin un VW Golf 5 si datorita unui viciu de fabricatie, iarna s-a format un dop de gheata care a dus la strambarea usii fata stanga si a aripii.

Am luat legatura cu cei de la PBV1 si refuza sa efectueze gratis reparatia, desi citez "Deficienta semnalata de catre dumneavoastra este recunoscuta de catre producator, pentru aceasta a elaborat o informare tehnica. Informarea tehnica nu implica efectuarea reparatiei gratuit. "

In afara de asta, imi refuza dreptul la accesarea culantei comerciale pe motiv ca ultima intrare in reteaua de service-uri VW este in 2012. Masina este fabricata in 2008 si a beneficiat de garantie pana in 2010.

Cunosc persoane care au beneficiat de culanta comerciala, chiar daca aveau o singura intrare in service autorizat VW.

Le-am aratat si acest paragraf din lege : ""Vânzătorul este obligat să asigure repararea sau înlocuirea gratuită a produselor şi după expirarea termenului de garanţie, în cazul în care defecţiunea s-a datorat unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare a acestora şi confirmate prin expertize tehnice efectuate de un organism tehnic neutru. Durata termenului de garanţie se prelungeşte cu timpul scurs de la data la care consumatorul a reclamat produsul şi până la data repunerii acestuia în stare de funcţionare; prelungirea termenului de garanţie se înscrie în certificatul de garanţie de către unităţile service abilitate."

Aceasta problema a fost sesizata de mai multi proprietari, s-a creat si o petitie online :

[ link extern ]

Cativa dintre ei au rezolvat..

Imi puteti da niste sfaturi in legatura cu aceasta problema?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iulie 2015
alex_lupu13, utilizator

Alte discuții în legătură

Post garantia VicentiuCristian VicentiuCristian Buna ziua, Acum 3 ani (04.05.2007) am cumparat un monitor LCD si a functionat perfect pana pe data de 07.05.2010 (garantia LCD-ului era valabila 3 ani, ... (vezi toată discuția)
Garantii legea 449/2003 dorianmona dorianmona 1.perioada in care telefonul meu aflat in garantie a fost la reparat ( de doua ori cate o saptamana de fiecare data) se adauga la cei 2 ani de garantie pe care ... (vezi toată discuția)
Garantie dupa reparatie dariad dariad Am returnat la magazin pentru reparatie un radiator cu halogen la care s-a ars un element. Am predat produsul pe data de 6 (sambata), iar garantia de 24 de ... (vezi toată discuția)