avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj fiu adoptiv violent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj fiu adoptiv violent

Matusa mea are un fiu adoptiv cu drepturi depline violent fizic si verbal, impotriva caruia are un ordin de protectie pe o perioada de 6 luni. Cum tatal adoptiv a decedat de 9 luni, l-a convocat la notar, pentru partaj voluntar. Pamantul si casa sunt mostenire de la bunici, pe numele matusii, insa ulterior s-a construit un corp suplimentar de casa, lipit de aceasta, cu hol la parter si o camera la etaj, pe pamantul provenit din succesiune. A fost contractat un imprumut bancar, pe numele defunctului, folosit pentru renovarea casei si constructia noului corp. Fiul adoptiv refuza partajul prin buna invoiala la notar(din cate am inteles, are dreptul doar la camera de sus, din noul corp construit), parterul fiind construit pe pamantul din succesiune al matusii, camera care se imparte intre el si matusa, el primind o sulta, din care se va deduce pasivul (creditul bancar, in functie de cota mostenirii), pentru ca matusa are o pensie mica, iar el nu a contribuit cu nimic la cheltuielile casei, respectiv la plata ratei bancare.Va rog sa imi spuneti daca este corecta estimarea mea si, in cazul in care nu se inteleg la notar, care este urmatorul pas, pentru partajul prin instanta. Am inteles ca taxa de tibru judiciar este de 3% din valoarea bunurilor - se calculeaza la tot pamantul si casa- daca vin din succesiune- sau doar la camera la care are si el dreptul? si cine o suporta?

Alte discuții în legătură

Buna seara, divort terminat.urmeaza impartirea bunurilor. sotul ... achrisa achrisa Buna seara, Divort terminat.Urmeaza impartirea bunurilor. Sotul vrea o suma de bani si zice ca este legala si valabila o declaratie din partea lui la ... (vezi toată discuția)
Succesiune prin instanta olympya olympya buna ziua! va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste o succesiune. treburile stau in felul urmator: - imobil proprietate comuna bunici. Bunicii au 2 copii. ... (vezi toată discuția)
Succesiune, posibilitate conservare investitie alexandras2101 alexandras2101 Poate fi anulata o succesiune? Acum 30 de ani, bunica si bunicul au construit o casa pentru matusa (fiica lor), dar care a ramas pe numele bunicii. Apoi, ... (vezi toată discuția)