avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Buna,
As vrea sa ma ajutati cu clarificarea urmatoarei situatii:
am o hotarare judecatoreasca de majorare de pensie in care s-a stabilit un cuantum de 25% din veniturile nete si permanente. Adeverinta de venituri a fostului sot este alcatuita astfel: salariu de incadrare + sporuri + bonuri de masa.
Sporurile difera de la o luna la cealalta, insa exista de mai bine de 10 ani, luna de luna.
As vrea sa stiu din ce se retine cuantumul de 25%? din totalul rezultat sau doar din salariul de incadrare?
Fostul insista sa achite doar 25%din salariul de incadrare care este undeva la 1000 ron, desi el castiga lunar aproximativ 3000-3200 ron.
Atata vreme cat aceste sporuri se platesc lunar, nu sunt considerate permanente?
Eu asa consider, dar am nevoie de o certitudine.
Multumesc frumos pentru ajutor.
Conform hotararii judecatoresti retinerea trebuie sa fie de 25% din venitul net lunar ...venit care poate creste/scade de la luna la luna. Nu intra in calculul venitului net lunar bonurile de masa/alimentatia antidot intrucat acestea nu sunt drepturi salariale chiar daca ele sunt cuantificate in bani.
vedeti cum veti primi pensia , raportat la ce venit si adresati-va judecatoriei cu cerere de lamurire dispozitiv.
Multumesc de raspunsuri. Insa nu am inteles. se ia n calcul sporul lunar?
Daca hotararea mentioneaza venituri nete permanente vor intra si sporurile (nu si bonurile de masa care nu sunt considerate venit), cel putin teoretic.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Diesel999 Diesel999 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea. Sunt divortat si am o fetita de 17 ani, pentru care platesc pensie alimentara 25% din venituri. ... (vezi toată discuția)
Venituri luate in considerare pentru pensie alimentara ContSters243704 ContSters243704 sotul lucreaza cu carte d munca la bingo romania unde castiga 400 ron plus bonuri, si paralele are si un contract de manadat la allianz tiriac unde castiga p ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tatianaardeleanu tatianaardeleanu Care sunt pasii pentru a da in judecata pt fixare pensie alimentara in urma angajarii fostului sot?La calcul sunt luate in considerare ca venit si bonurile de ... (vezi toată discuția)