avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, renuntare - posibile consecinte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, renuntare - posibile consecinte

Am o mare dilema, bunicii mei sunt decedati si au ca mostenitori 2 copii, mama si fratele. S-au hotarat de curand sa vanda un teren si fratele a venit cu o idee ciudata care nu mi se pare in regula. Zice ca s-ar fi interesat si daca mama renunta la mostenire, urmand ca el sa ramana unic mostenitor, nu va mai fi obligat sa faca succesiunea la notar si scapa de cheltuieli mari. Eu una nu am incredere si nu mi se pare nici logic desi nu cunosc bine legea. Ce sfaturi imi dati.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:14, 27 Iulie 2015
Succesiunea oricum trebuie dezbatuta, iar daca mama renunta la mostenire, aceasta renuntare se face tot in fata notarului.
Nu are cum sa nu faca succesiunea la notar daca celalat mostenitor renunta si vrea sa aiba acte.

Poate sa stea insa fara sa dezbata mostenirea dar si daca nu se renunta tot aia ar fi...daca sta asa...
În primul rand nu cred ca mai e vb de renunțat, bănuiesc ca bunicii nu sunt decedați de un an
Iar dacă ar putea renunța, de ce nu renunță el? Sa rămână unic moștenitor inseamna ca celalalt nu mai are nu va mai avea nimic din moștenire.
Daca mama renunta la mostenire inseamna ca renunta si la banii obtinuti ulterior din vanzarea terenului.
Sfatul ar fi ca mama dvoastra sa nu renunte la mostenire, cheltuielile sunt aceleasi la notar si in cazul renuntarii si in cazul nerenuntarii.
Fratele mamei vrea sa faca si el o smecherie si o pacaleste cu cheltuielile.
Daca renunta la mostenire atunci renunta la tot si nu va avea apoi pretentia la banii obtinuti din vanzarea terenului.
Da, e clar ca se incearca sa fie pacalit celalat mostenitor.

Alte discuții în legătură

Renuntarea la mostenire in favoarea fratelui sau a parintelui supravietuitor se poate face doar pentru un anumit procent/un anumit bun (teren, casa, etc) din partea ce imi revine? alexmanu2012 alexmanu2012 Speta este urmatoarea: In urma decesului tatalui au ramas pentru dezbaterea mostenirii mama si cei trei fii. Doi dintre frati doresc renuntarea la mostenire ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face daca o persoana vrea sa vada un teren dar nu se poate prezenta la notar? 229759 229759 Buna ziua Vreau sa cumpar jumatate din terenul unde locuieste bunica mea, cu acordul ei. Terenul este pe numele ei si numele bunicului decedat.Ea are doi ... (vezi toată discuția)
Mostenire carmo71 carmo71 ce drept am la mostenire,avand in vedere ca bunica mea a murit si a avut doi copii,din care mama mea care este moarta si cealalta fata este in viata.iar din ... (vezi toată discuția)