avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... refuzare acordare acordare imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

refuzare acordare acordare imprumut

Buna ziua,

in luna martie anul acesta am pus ochii pe un imobil in Bucurestii Noi pe care vroiam sa il iau cu credit ipotecar obtinut de la o banca din Bucuresti. Inainte de a face orice demers pt incheierea antecontractului, stiind ca in zona exista o asociatie f activa (salvati bcartierele Bucurestii noi si Damaroaia), apartamentul atunci fiind la gri, am dus toate actele la banca, am chemat evaluatorul, am cerut parerea juristilor de la banca daca este ok apartamentul, daca il pot cumpara cu credit de la ei. Banca mi-a preaprobat creditul si-a dat acordul pt incheierea antecontractului. Am incheiat antecontractul cu dezvolatorul i-am dat avansul de 15%, acesta a finisat apartamentul, eu am mai bagat ceva banii pe langa in finisaje, obiecte sanitare, aparate de ac. A venit clipa ca sa revalueze apartamentul. Acesta a fost evaluat, am incheiat polita de asigurare asa cum mi-a cerut banca, notariatul a scos extrasele, am prezentat toate actele la banca, urmand ca luni pe 27.07.2015 la ora 12:00 sa semnam actele la notariat (ipoteca + contractul de vanzare). Vineri 24.07.2015 la ora 17-00 consultantul bancii ma suna si imi spune ca din pacate banca nu mai doreste sa finanteze apartamentul pt ca exista risc de litigiu cu asociatia mai sus precizata. Adica in luna martie v-ati dat acordul, iar acum dupa ce a trecut a doua oara de evaluare, dupa ce s-au facut toate demersurile legale pt achizitionarea imobilului anulati tranzactia? Actele dezvolatorului sunt in regula, nu lipseste nimic, are autorizatii, precum si proces verbal de receptie, totul este ok. eu acum sunt in situatia in care o sa pierd 15.000 euro. ce ma sfatuiti sa fac? este normal sa iti bati joc de oameni in halul asta?
Va multumesc!


Toate cele bune,
Adi R.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2015
djady84, utilizator

Alte discuții în legătură

Recetia apart.nou intr.un complex rezidential Oananm Oananm As vrea sa stiu daca receptia unui apartament si restul de acte se poate face individual, chiar daca acel apart.face parte dintr.un complex rezid. Deoarece ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare apartament nou iulyaD iulyaD Buna, Am nevoie va rog de un sfat ....si scuze daca scriu prea mult ..:(Ca multi tineri , ne-am gandi sa ne luam un ap nou, credit ipotecar. In noiembrie ... (vezi toată discuția)
Prima casa diminuare credit Genygeny Genygeny Am facut credit si am primit preaprobarea a 23000 euro am gasit apartamentul,am facut antecontractul si am platit avansul ..Dupa evaluarea apartamentului ni ... (vezi toată discuția)