avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare apartament

Buna ziua!
Am cumparat in anul 2011 un apartament prin programul Prima Casa, l-am achitat acum in 2015 si doresc sa-l vand.
Care sunt pasi de urmat pentru a vinde apartamentul, avand in vedere ca este grevat de sarcini?
Unde trebuie sa ma adresez?
Care sunt documentele necesare pentru a vinde apartamentul?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:43, 27 Iulie 2015
Despre ce fel de sarcini este vorba? In principiu, trebuie sa va adresati celui care a constituit sarcinile respective asupra imobilului.
Sunt sarcinile stabilite de programul Prima Casa, ipotecat in favoarea bancii, nu se poate instraina.
Trebuie sa obtineti de la banca un document din care sa reiasa ca v-ati achitat intreg creditul si ca sunt de acord cu radierea ipotecii.Cu aceasta mergeti la OCPI pentru radiere
Mergeți la bancă și solicitați o adresă autentică de radiere ipotecă. va trebui să plătiți costurile autentificării respectivei adrese. Notarul o va depune la Biroul de Carte Funciară și se vor radia ipotecile și interdicțiile.
Cererea pentru ridicarea ipotecii trebuie sa o depuna creditorul in baza solicitarii debitorului care si-a achitat in intregime creditul.
Cheltuielile pentru ridicarea ipotecii si obtinerea extrasului de CF pentru informare vor intra in sarcina debitorului daca nu se convine altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte funciara si cadastru apartament cumparat in 1991 DoamnaIlenus DoamnaIlenus Buna ziua, In anul 1991, parintii mei au cumparat un apartament de la ICRAL. Anul acesta, dorind sa-l vanda, au inceput demersurile pentru a face cadastrul. ... (vezi toată discuția)
Intabulare cu ipoteca? sch sch Am cumparat un apartament -act perfectat la notar. Vanzatorul dobandise apart. prin credit imobiliar. L-am achitat din resurse proprii, acoperind in intregime ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament ipotecat liliana69 liliana69 Am o problema cu un apartament pe care l-am contractat in 2007 si achitat in intregime in 2008, care acum este gata. Am fost chemata sa semnam actele, dar am ... (vezi toată discuția)