avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie si executare in aceeasi zi
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie si executare in aceeasi zi

Tocmai am primit somatie,titlu executoriu si procesul verbal al executarii silite(toate in acelasi plic si toate emise la 21/07/2015 si primite in 27/07/2015 de la o comuna din Constanta ptr neplata unor impozite auto+teren extravilan pe perioada 2010-2015.Cat priveste auto a fost vandut in 2006 iar teren extravilan nu am avut niciodata nici cumparat nici mostenit, Nu am fost instiintata niciodata ca as avea de plata ceva iar somatia si executia in aceeasi zi mi se par dubioase,Locuiesc in strainatate din 2007 si momentan sunt internata in spital,care ar fi primii pasi de facut? Desi in somatie scrie ca am termen 15 zile si mi se da un nr de cont unde sa depun banii...in acelasi plic este si procesul verbal ca s-a procedat la executarea silita .Daca as depune o parte din suma debitului aceasta ar intreupe termenul? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: DungaciuG , utilizator 23:56, 4 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Pot face contestatie si daca terenul a fost scos la licitatie in aceeasi zi? tocmai am vorbit telefonic in romania iar o persoana pe care o cunosc acolo mi-a spus ca primaria a afisat licitatia care a fost castigata de o persoana(nu se stie de cine) si ca terenul se afla in zona ''rezidentiala'' adica zona de vile unde candva era extravilan apoi a devenit intravilan. Si contestatia o pot formula si trimite eu de aici din italia? sau ar trebui sa ma adresez unui avocat?Fiindca momentan nu am posibilitate financiara de a angaja un avocat si nici posibilitatea de a ma deplasa in tara....voi fi externata din spital in septembrie dar pot face dovada ca am fost in spital in aceasta perioada. Cu siguranta cineva a jonglat cu acest teren(am locuit 37 ani acolo cred ca as fi stiut daca eram proprietara unui astfel de teren) ca sa nu mai zic ca nici nu as fi avut drept sa obtin 500 m teren construibil pentru ca aveam deja o proprietate iar aceste locuri se dadeau numai celor care nu aveau locuinta. Probabil cineva care stia exact ca sunt plecata si cum am mai platit inca 3 ani impozit la masina in aceeasi comuna s-a folosit de datele mele pentru a obtine acest teren vazand ca nu mai am proprietate pentru ca vandusem si plecasem din 2003. .Nu stiu insa ce repercursiuni poate avea asupra mea si daca sunt inregistrata undeva in baza date ca debitor pentru neplata impozitelor?
Doamnă, căutați pe net . Am auzit că este o nouă schemă de înșelăciune. Nu plătiți nimic. Eventual luați legătura cu ANAF și verificați dacă s-a deschis dosar.
multumesc ptr raspuns,asa am facut,am intrat pe site-ul ANAF si am facut denunt atasand toate documentele----inainte de asta am contactat primaria respectiva si am aflat ca e vorba despre 1H si 2200 m extravilan care va fi transformat in intravilan asa cum banuiam.d-na de acolo sustine ca e o greseala si la nedumerirea mea ca s-a ajuns la executarea silita cu aceasta greseala mi-a comunicat ca nu mai am nimic de plata ca debitul s-a stins prin vanzarea la licitatie a acestui teren.Desi am insistat ca eu voi trimite pe cineva sa-mi plateasca debitul ptr. ca sunt inca in termenul de 15 zile cum scrie in somatie d-na de acolo a continuat sa-mi spuna :nuuu nu platiti,nu mai e nimic de plata,stati linistita ca totul s-a rezolvat asa ca nu stiu cum ar fi mai bine sa platesc chiar si o parte din debit sau nu?
Pai stati putin, mai intai nu aveti teren, acuma aveti?

Alte discuții în legătură

Cum se ataca o somatie de plata? NewAgeOfDarkness NewAgeOfDarkness Bunica mea a primit o somatie de plata pentru impozitul pe teren. Practic e doar pe anul trecut si anul acesta. Problema de baza e ca bunica mea nu a fost ... (vezi toată discuția)
Am primit ieri o somatie si un titlu executoriu, emise pe numele ... NicoleC NicoleC Am primit ieri o somatie si un titlu executoriu, emise pe numele tatalui meu, decedat in urma cu 24 de ani, avand ca obiect impozite datorate pentru un teren ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe teren Claudia F. Claudia F. Buna ziua ! Situatia mea se prezinta in felul urmator : In urma decesului mamei in 2002, a ramas o mostenire cuprinzand o suprafata de teren agricol ... (vezi toată discuția)