avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordare concediu program lucru 12/24 12/48
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordare concediu program lucru 12/24 12/48

buna ziua.
lucrez la o firma de paza cu programul 12/24 12/48, contract de munca individual.
mai am de luat 14 zile de concediu de odihna.

cum se calculeaza corect concediul?
in acele 14 zile de concediu de odihna intra si cele 2 zile de repaus dupa tura de noapte? sau cele 2 zile de repaus nu se socotesc ca fiind zile de CO?

intreb pentru ca ultima mea tura mea de noapte, inainte de CO este pe data de 10.08 si zilele de CO au inceput sa imi fie socotite din ziua de 11.08.
nu era corect ca prima zi de CO sa fie pe data de 13.08? adica sa beneficiez de cele 2 zile de repaus dupa cele 12h de noapte lucrate.

si inca o intrebare...
daca ultima zi de CO este intr o zi de vineri, urmatoarea zi, adica sambata, angajatul trebuie sa se prezinte la munca nu?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: crysty90 , utilizator 23:18, 4 August 2015
CO nu se calculeaza dupa turele in care lucrati.

Intr-adevar, CO se va calcul aincepand cu data de 11.08.2015.

daca ultima zi de CO este intr o zi de vineri, urmatoarea zi, adica sambata, angajatul trebuie sa se prezinte la munca nu?


Daca este programt de serviciu, atunci va trebui sa mearga la munca.
Ultima modificare: Luni, 3 August 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:

CO nu se calculeaza dupa turele in care lucrati.

Intr-adevar, CO se va calcul aincepand cu data de 11.08.2015.



puteti sa imi explicati de ce nu se tine cont de repausul dupa tura de noapte? sa stiu pe viitor.
Repausul acordat intra in calcul perioadei de activitate.
Codul muncii: "Articolul 115 (1) Pentru anumite sectoare de activitate, unităţi sau profesii se poate stabili prin negocieri colective sau individuale ori prin acte normative specifice o durată zilnică a timpului de muncă mai mică sau mai mare de 8 ore. (2) Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore." Pai daca Codul m uncii prevede ca dupa 12 ore de munca trebuie sa ti se acorde 24 ore de REPAUS, ma indoiesc ca in timpul repausului ar fi legal sa ti se dea concediu. Mi se pare ca ti s-ar fura ziua libera de repaus de dupa ziua de munca. Ar fi ca si cum as lucra pana maine la orele 16 iar seful mi-ar zice ca de la 16:01 sunt in concediu desi pentru cele 8 ore lucrate as beneficia de repaus de 16 ore. Atunci hai sa dam concediu de odihna chiar si in perioada concediului medical. Eu nu cred ca perioada concediului de odihna se poate suprapune cu cea de repaus. Parerea mea...vorba lu' Vacaroiu.
Ultima modificare: Luni, 3 August 2015
Pilu, utilizator
CO se acorda in zile lucratoare, care conform Codul Muncii sunt zilele de luni-vineri. Prin urmare, daca salariatul iese din tura a doua , incepand cu aceasta data i se poate acorda CO.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pt angajatii care lucreaza in program de 12 h pe zi mardil mardil Buna ziua. As dori si o lamurire referitoarre la acordarea si plata concediului de odihna pentru cei care lucreaza 12h pe zi. Programul meu de lucru este de ... (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal si acordare concedii alexysinlove alexysinlove Buna ziua, - stabilind repausul saptamanal la tura de 12/24,12/48 dupa 48 de ore de munca (4 ture, in chiar cele 48 ore libere de dupa al 2 set de 12 cu 24) ... (vezi toată discuția)
Munca de noapte violetta.manea violetta.manea Buna ziua, Am o nelamurire in privinta programului de noapte. De exemplu programul meu de lucru poate fi dupa cum urmeaza: Luni: 09:15-21:15 Marti: ... (vezi toată discuția)