avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in ture de 12 ore si concediul de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in ture de 12 ore si concediul de odihna

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoare problema pe care o am. Lucrez in ture, program de 12/24 si 12/48, indiferent de weekend si sarbatori. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. In cazul in care se lucreaza in ture de 12 ore si se efectueaza concediu de odihna, ziua sau zilele (cele 24 sau 48 ore libere) in care se sta acasa dupa tura de 12 ore se trece si ea in concediu de odihna? sau concediul se va aplica doar pentru zilele in care se afla efectiv la lucru? de exemplu: solicit concediu pentru o saptamana intreaga, dar turele de lucru ar fi fost doar luni, marti, vineri si sambata, concediul acordat va fi de 5 zile (lucratoare) sau de 3 (zile efectiv lucrate), avand in vedere ca sambata si duminica sunt zile libere?
2. Exista o modalitate diferita de calcul a perioadei de concediu anuale, pentru munca in ture de 12/24 - 12/48 sau se aplica aceeasi calcul ca si pentru un program normal de 8 ore?

Multumesc mult pentru lamuriri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 5 Februarie 2019
Nu exista o modalitate diferita de calcul a perioadei de concediu anuale, pentru munca in ture de 12/24 - 12/48, se aplica aceeasi calcul ca si pentru un program normal de 8 ore..... zilele de CO se calculeaza de luni pana vineri ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pt angajatii care lucreaza in program de 12 h pe zi mardil mardil Buna ziua. As dori si o lamurire referitoarre la acordarea si plata concediului de odihna pentru cei care lucreaza 12h pe zi. Programul meu de lucru este de ... (vezi toată discuția)
Program de lucu 12/24 28lacramioara 28lacramioara Spuneti-mi va rog cum se calculeaza corect orele de lucru atunci cand programul este 12/24, lucrand inclusiv sambata si duminica. Exemplificand, in luna ... (vezi toată discuția)
Cum e calculata ziua de concediu de odihna. de la ora 0:00 la ... Mihaibc Mihaibc Cum e calculata ziua de concediu de odihna. De la ora 0:00 la 24:00 sau doar prin raportare la programul normal. Altfel spus am 5 zile de concediu de odihna. ... (vezi toată discuția)