avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... repaus saptamanal si acordare concedii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

repaus saptamanal si acordare concedii

Buna ziua,
- stabilind repausul saptamanal la tura de 12/24,12/48 dupa 48 de ore de munca (4 ture, in chiar cele 48 ore libere de dupa al 2 set de 12 cu 24) si acest lucru devine repetitiv in acordare la fiecare 48 ore de munca, se pot stabili alte zile lucratoare sa nu ii afecteze pe lucratorii din schimburi la acordarea zilelor de concediu, cand acestia lucreaza in zilele de sambata si duminica? ( acestea devin in practica zile lucratoare o data ce am stabilit din start un alt repaus saptamanal repetitiv si acordat prin legislatie interna).
Concediul este exprimat in zile calendaristice!
Nu se acorda compensari pt repausul saptamanal normal lucrat, nici spor negociat, nici inainte de L329/330/2009- restrangerea bugetara, parca, nici in prezent!
Cu respect, astept acest raspuns,deoarece este o nebuloasa in sistemul in care lucrez cu pontarea!
Va multumesc
Florin ALEXANDRU
Care este programul normal de lucru ?
8 ore/zi, 40 ore saptamana.
dar aici este vorba de programul de tura, 12 ore/zi, 24 liber, 12 ore noapte/48 liber si repaus saptamanal stabilit dupa 2 seturi de astfel de ture, in cele 48 ore de la iesirea din serviciul de noapte . repausul este stabilit definitiv dupa 48 ore de munca.
se intampla ca la acordarea concediului de odihna, (acesta fiind calculat pe zilele lucratoare normale L-V ), sa rezulte pentru cei de la tura obligatii de serviciu mai mari in momentul cand isi iau concediul de odihna decat cei care ar beneficia de acelasi nr de zile de concediu si care lucreaza in program normal.
Exista compensarea orelor lucrate .. intr-o luna este posibil sa rezulte mai multe ore lucrate la o persoana , iar la alta mai putine , iar in luna urmatoarea invers.

nr de ore de munca lunare necesare se respecta!! nu munceste mai putin decat norma lunara. cu suplimentarele nu am probleme.
problema apare cand acord concedii pt cei de la tura. daca am alte 2 zile repaus saptamanal bine determinat in alte zile decat S si D, de ce sa ii deduc zilele de concediu pe zilele lucratoare normale? la un nr de zile de concediu luat cat si cel care lucreaza in program normal de lucru,, cel de la tura va trebui sa vina mai multe ore la serviciu decat ii ramane celuilalt! de cele mai multe ori, la egalitate de drepturi, cel de la tura trebuie sa indeplineasca mai multe ore de serviciu! si aceasta pentru ca zilele de concediu se deduc pe zilele lucratoare normale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repaus saptamanal la program de lucru in ture virgils1971 virgils1971 Va rog sa confirmati ca art.137 din Codul Muncii se aplica si la salariatii care efectueaza serviciul dupa un program de lucru in ture. Angajatorul a ... (vezi toată discuția)
Pontaj paznic unitate scolara geoo83 geoo83 Orele de lucru ale paznicilor din scoala se face in ture 12/24 - 12 /48. Va rog sa -mi spuneti care este numarul orelor de liber cu care vor fi compensati ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu program lucru 12/24 12/48 crysty90 crysty90 buna ziua. lucrez la o firma de paza cu programul 12/24 12/48, contract de munca individual. mai am de luat 14 zile de concediu de odihna. cum se ... (vezi toată discuția)