avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin pierdut, refacere la urgenta
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin pierdut, refacere la urgenta

Bună ziua, mi-am pierdut azidimineaţă buletinul, eu luni trebuie să plec din ţară , la vamă se acceptă copie buletin, sau doar cu buletinul original pot ieşi? Dacă nu , eu mâine merg oricum să cer un buletin nou, există regim de urgenţă în cazul ăsta? Cam în câte zile se poate soluţiona? Mulţumesc :)
Cel mai recent răspuns: Silvanapop , utilizator 16:21, 13 Februarie 2020
Nu. Din pacate numai cu buletinul original (carte de identitate) sau pasaportul puteti sa iesiti din tara; cat despre termenul de eliberare, legea nu prevede un termen de urgenta pentru eliberarea acestuia.
Mergeti si vedeti in cat timp vi se elibereaza cartea de identitate, iar daca nu va incadrati, sfatul meu este sa faceti o CARTE PROVIZORIE PE MOTIV LIPSA ACTE SPATIU - daca aveti acte spatiu va face obligatoriu carte de identitate (daca motivul scris pe cartea provizorie este lipsa certificat de nastere inseamna ca trebuie schimbat si certificatul de nastere si nu vreti sa va complicati) si cu aceasta, certificatul de nastere si cel de casatorie - daca aveti schimbare de nume- mergeti si faceti un pasaport temporar- e gata in 2 ore (adica cel mai tarziu vineri la 12:00 / 13:00 sa aveti actele depuse pt pasaport).
Bafta.
totuşi cred că am nevoie de buletin, deoarece o să plec din ţară cu scop de transport marfă ( sunt şofer comunitar ) . încerc mâine la evidenţă să las actele pt buletin, poate am noroc să-l termine mai repede. Tot timpul se spune că în 10 zile e gata, dar totuşi de cele mai multe ori e gata în 3-4 zile...sper să fie şi cazul meu :)
Ştiu că e double post, dar vreau ca lumea să vadă asta :) , aparent se poate elibera un buletin în regim de urgenţă , deşi în nu ştiu câte topicuri am văzut oameni care spuneau că nu se poate. ( de asemenea oameni în cazul meu )

Înainte de a depune dosarul cu tot ce e nevoie , se merge 'sus' la şeful de serviciu ( se poate întreba de el/ea ) , din fericire în alba iulia o găsesc sus într-un birou pe care scrie 'şef de servici' , fain. Merg frumos, politicos, şi îi explic situaţia mea , mi-a scris un bileţel cu semnătura ei, şi mi-a spus să merg jos să depun dosarul. Ziua următoare am mers , şi l-am primit :) .

În principiu , joi la ora 15 am depus dosarul, iar vineri la ora 11:30 mi-am ridicat buletinul . Deci da, se poate :) .
shado564 a scris:

Ştiu că e double post, dar vreau ca lumea să vadă asta :) , aparent se poate elibera un buletin în regim de urgenţă , deşi în nu ştiu câte topicuri am văzut oameni care spuneau că nu se poate. ( de asemenea oameni în cazul meu )

Regim de urgenta implica taxa de urgenta pentru eliberarea rapida iar la cartile de identitate nu exista asa ceva.
Faptul ca dvs. ati obtinut CI asa repede sa datoreaza in primul rand faptului ca locuiti in Alba Iulia, deci oras resedinta de judet care are baza materiala pentru tiparirea CI + audienta la sefa serviciului care v-a inteles si a urgentat prelucrarea.
Altfel, nu era posibil de pe o zi pe alta.

Daca locuiati in oricare localitate a judetului in afara de Alba Iulia nu o puteati primi mai repede de 3 zile pentru ca:
- actele se preiau la ghiseele de Evidenta
- se trimit in orasele resedinta de judet o data sau de doua ori pe saptamana (in functie de numarul cererilor adunate)
- se tiparesc tot asa, in functie de cate se aduna din tot judetul
- se trimit in teritoriu.
Sub 3 zile nu este posibil.
Mai mult da; in functie de cat de aglomerati sunt poate dura pana la 2 saptamani.

Deci nu, nu este regim de urgenta la cartile de identitate. Se pot obtine intr-o zi - doua doar in Bucuresti sau in orasele resedinta de judet, de regula cu sprijinul sefului de serviciu.

Suplimentar,fata de precizarile @Ares3,se elibereaza CI foarte repede in Bucuresti pentru situatii speciale-cazuri medicale,plecare de necesitate din tara,nunti,inmormantari,etc

[Editat sintagma '' in regim de urgenta'' pentru ca este incorecta, NU exista regim de urgenta in absenta unei taxe.]
Ultima modificare: Luni, 10 August 2015
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Neclaritati privind cartea de identitate soringoldenkid soringoldenkid Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu o chestie. Sambata urmeaza sa ma casatoresc iar sotia mea va trebui sa schimbe buletinul ceea ce am inteles ca dureaza cam ... (vezi toată discuția)
Buletinul si pasaportul sunt expirate, locuiesc la londra si am vacanta planificata pentru turcia in iunie camdelasator camdelasator Am planificat o vacanta in Turcia inca de anul trecut, deja este platita. Eram constient ca imi expira actele de calatorie dar am aplicat pentru cetatenie ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu buletin anamaria224 anamaria224 buna tuturor. am si eu o nelamurire, sunt confuza, nu stiu ce sa fac. sunt in strainatate, ma voi intoarce in romania doar pentru cateva zile( 7zile- 6 zile de ... (vezi toată discuția)