avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru plata contravaloare rovinieta
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru plata contravaloare rovinieta

Buma ziua,
Va rog, daca se poate, sa ma lamuriti si pe mine in privinta executarii silite pentru plata contravalorii rovinietei (28 euro). Precizez ca am fost sanctionat contraventional pentru circularea pe drumuri publice fara a avea rovinieta valabila de patru ori (doua amenzi pe data de 3/06/2011, si doua pe data de 24/06/2011). Am achitat amenzile, tot prin intermediul unei executari silite in decursul anului 2013 datorita faptului ca nu am avut cunostinta despre existenta acestora pentru ca am fost citat la vechea adresa de domiciliu. In septembrie 2014 mi-au fost executate silit conturile pentru plata contravalorii a doua roviniete (cele din 03/06/2011), de asemenea achitatate. Pe 27/07/2015 am fost avizat la lovul de munca ca sunt executat silit pentru plata a altor doua contravalori ale rovinietelor (cele din data de 24/06/2011). Va intreb: "Este normal sa achit contravaloarea a patru roviniete pentru un an in decursul unei luni" si "Exista vreo cale de atacare a deciziilor de executare silita precum si daca sunt sanse de reusita in acest caz".
Va multumesc si astept cu interes raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Razvan_Culea , utilizator 22:13, 10 August 2015
Puteti formula contestatie la executarea silita in termen de 15 zile de la data efectuarii primei retinerii din veniturile periodice de catre tertul poprit[Art.715(1) pct.2 NCPC],precizand ca, ati efectuat deja plata.
daca va veti uita cu atentie pe somatiile primite, veti observa ca nu sunteti executat pentru amenzi, ci pentru tarifele de despagubire care veneau impreuna cu amenzile -sunt scrise in partea de jos a procesului verbal-, in prima parte fiind trecuta amenda.
Articolul de lege care permitea perceperea acestui tarif de 28 euro a fost abrogat prin Legea nr 144/2012 pentru modificarea OG 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania
Faceti contestatie la executare, invocati si nulitatea titlului executoriu, cereti si restabilirea situatiei anterioare punerii in executare
Aveti grija la termenul de 15 zile
Nu uitat si decizia CCR pe 2014 care precizeaza caracterul retroactiv al legii 144.2012.
Buna seara,
In primul rand va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra.
In continuare as dori sa va mai intreb urmatoarele lucruri:
1. Conteaza faptul ca procesele verbale de contraventie sunt incheiate in anul 2011, adica innainte de intrarea in vigoare a Legii 144/2012.
2. Cele 15 zile sunt zile calendaristice sau lucratoare si de cand se numara, tinand cont de faptul ca nu am avut cunostinta despre infiintarea popririi(lor) decait in ziua in care mi-au fost retinuti banii din salariu.
3. In cazul in care au trecut cele 15 zile ce cai de atac mai exista avand in vedere faptul ca din cele precizate de catre dumneavoastra mai sus deciziile de executare silita nu sunt tocmai legale.
Va multumesc pentru timpul acordat si va urez o seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pt amenda rovinieta costin-elena costin-elena Buna seara, in 18.10.2010 am fost surprins de o camera pe a2 fara rovinieta valabila,p.v de constatare a contraventiei este datat in 30.03.2011,iar luna ... (vezi toată discuția)
Amendă rovinieta Gabriela138 Gabriela138 Am fost amendat in 2012 de patru ori pentru ca am circulat fara rovinieta. Am platita cele patru amenzi, dar fara sa platesc si cei 28 de euro, tariful de ... (vezi toată discuția)
Executare silita cnadnr andreistuparu andreistuparu Buna ziua, am primit de la un birou de executare silita 2 procese verbale prin care mi se comunica faptul ca sunt executat silit pentru 2 amenzi de rovinieta ... (vezi toată discuția)