avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Racordare la canalizare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Racordare la canalizare

Este obligatorie racodarea la reteaua de canalizare?
Eu consider ca atat furnizarea apei curente, prin reteaua de furnizare, cat si colectarea apei reziduale, prin reteaua de canalizare, reprezinta doua servicii pe care compania de apa ti le poate oferi contracost. Eu ca beneficiar pot opta pentru unul din ele, pentru ambele sau le pot refuza.
Situatia concreta este urmatoarea: am primit o notificare de la compania de apa Buzau prin care mi se aduce la cunostinta ca in termen de 60 de zile sunt obligat sa ma racordez (pe banii mei) la reteaua de canalizare a satului in care stau, daca nu, risc primirea unei amenzi de o mie lei si intreruperea furnizarii apei curente. La acest moment eu deversez rezidurile de apa intro fosa septica construita de mine, tocmai fiindca nu exista canalizare la acel moment.
Asadar, ce parere aveti? Ma poate obliga cineva sa iau serviciile la pachet, atata timp cat la achizitionarea unuia, celalalt nu era disponibil? Ce vor face vecinii mei care nu au baie si folosesc toaleta din curte?
Poate in viitorul apropiat sau mai indepartat compania de apa Buzau isi extinde aria de servicii, presteaza si curatenie la domiciliu, iar daca nu le cumpar serviciile ma ameninta ca-mi taie apa.
Este legal?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: maiaB , utilizator 18:23, 29 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu cred ca este obligatoriu sa va racordati la reteaua de canalizare, dar cei de la compania de apa sunt interesati, ca fura cu acte in regula. In factura au introdus " apa pluviala" apa care vine de "sus" cand ploua. Fie ca ploua sau nu, ea tot este inclusa in factura. Am intalnit cazuri in care satenii aveau retea de canalizare la care nu erau racordati si in factura de apa era trecuta si apa pluviala. Am ajuns sa platim factura de apa la pret de gaze natural.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform constitutiei, nu puteti fi obligat sa beneficiati de produse sau servicii in mod obligatoriu.
Multumesc pentru raspunsuri!
Din nefericire, poti. De exemplu te impiedica sa iti golesti fosa. Punct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Racordare apa si canalizare obligatorie? buna ziua, sunt in procesul ... GabrielNicolae GabrielNicolae Racordare apa SI canalizare obligatorie? Buna ziua, Sunt in procesul constructiei casei. Incerc sa ma racordez la apa, dar cei de la compania de apa imi ... (vezi toată discuția)
Aviz de mediu pentru fosa septică stela chelner stela chelner Buna ziua Pentru constructia unei case este necesar si avizul de mediu. Casa se construieste intr-o locatie unde nu exista canalizare comunala la acest ... (vezi toată discuția)
Pot lasa apa menajera afara pe proprietatea mea? BiancaMB BiancaMB Vecinul meu, spune ca mă va da in judecată, și va suna la poliție (pentru ca eu sa primesc amenda) dacă voi mai lasă apa menajera din fosa septica afara. ... (vezi toată discuția)