avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli de judecata- apelul parchetului respins ca ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli de judecata- apelul parchetului respins ca nefondat

Buna seara!

Am fost condamnat pe fond la o amenda penala + cheltuieli de judecata insa parchetul a facut apel si s-a dat decizia definitiva in sensul ca ramane amenda penala si cheltuielile de judecata raman in sarcina statului, deci pan' la urma, eu mai platesc cheltuielile de judecata sau nu? Pentru ca maine vreau sa ma duc sa platesc si amenda penala si vreau sa stiu daca sa-mi iau mai multi bani la mine sau nu. Multumesc
Cel mai recent răspuns: mallp , utilizator 12:56, 12 August 2015
Daca sentinta este definitiva si irevocabila,cheltuielile de judecata revin statului
Sigur sigur? Mie pe comunicare mi-a venit ca a ramas sa platesc doar amenda penala care am primit-o pe sentinta de pe fond insa de cheltuieli de judecata nu s-a mentionat nimic si ca am termen 3 luni de la comunicare sa o platesc altfel se transforma in inchisoare. Curtea de apel a decis ca e nefondat apelul facut de parchet si scrie pe hotarare pe portal ca cheltuielile raman in sarcina statului. De-asta intreb, sunt nedumerit.. deci nu va trebui sa platesc si cheltuielile de judecata, da? Sunteti sigur de asta?
Dvs ati primit sentinta definitiva si irevocabila? In sentinta trebuie sa scrie cine plateste aceste cheltuieli de judecata. .
Daca s-a respins apelul inseamna ca a ramas valabila sentinta anterioara, deci aveti de platit precis ce scrie-n ea. Nu aveti de platit costurile pentru apel.
deci sa inteleg ca ramane ce scrie pe prima sentinta? Acolo scrie ca eu trebuie sa platesc cheltuielile de judecata insa la apel facut de parchet, spuneau ca cheltuielile raman in sarcina statului si pe comunicarea primita nu scriau nimic de cheltuieli ci strict de amenda penala. Deci? Ce sa fac? Ma duc le platesc sau nu?

Si da sentinta a devenit definitiva in momentul in care apelul a fost respins ca nefondat.
Ultima modificare: Marți, 11 August 2015
mallp, utilizator

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judiciare avansate de stat- cand si unde se achita? marius8989 marius8989 Buna ziua, Maine am stabilit primul termen de judecata si pe rechizitoriu scrie ca in baza articolului 274 aliniat 1 sunt obligat la plata cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)
Interpretare sentinta penala Ralucadd Ralucadd Ajutați-ma Complet: 8APa Tip solutie: Nefondat Solutia pe scurt: În baza art.421 alin.1 pct.1 lit.b Cod procedură penală, respinge ca nefondate ... (vezi toată discuția)
Confirmare renuntare urmarire penala art 318 alin12 ncpp Madalin0123 Madalin0123 Ieri am fost la tribunal si a ramas sa se pronunte , iar pe internet a aparut solutionarea: Solutia pe scurt: În baza art. 318 alin. 15 C.proc.pen. admite ... (vezi toată discuția)