avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Legea 193/2015 - Demontare adaptare auto - Inscriere ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Legea 193/2015 - Demontare adaptare auto - Inscriere numere definitive - persoana handicap

Bun gasit,

Am un autoturism inscris cu numere definitive in Martie 2015. Inscrierea mi-am facut-o gratuit, in baza legii 448/2006, ca urmare a unei adaptari pentru pesoane cu dizabilitati. Nu am dorit sa platesc timbrul de mediu, si - din acest motiv, am adaptat-o, desi starea mea de sanatate nu necesita adaptarea autoturismului.

Acum, in baza Legii nr. 193/2015 pentru modificarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, publicată în Monitorul Oficial nr. 518 din 13 iulie 2015 (M.Of. nr. 518/2015), care a modificat Art.26, litera c), din:

“scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor, adaptate handicapului;”

in

“ scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor;”

Care sunt pasii, concret, pe care trebuie sa-i parcurg, spre a-mi da jos adaptarea, deoarece ma incurca?
Cel mai recent răspuns: florintb , utilizator 11:45, 13 August 2015
Instalarea adaptarii tehnice ati executat-o la unitate acreditata,cu eliberare documente justificative ?
Dupa instalare ati omologat adaptarea la RAR ,cu modificare in cartea de identitate auto ?
Chiar daca disp L nr 193/2015 a modificat si completat disp art 26 din L nr 448/2006,in sensul ca a eliminat obligativitatea existentei adaptarii tehnice,actualmente ANAF care calculeaza taxa de mediu continua sa impuna disp cod fiscal si nu aplica disp L nr 103/2015
Daca dvs intentionati dezinstalarea adaptarii tehnice,o puteti realiza inclusiv personal,avand in vedere ca practic aveti de desfacut 3 suruburi
Problema esentiala o constituie ca in cartea de identitate ar fi trebuit ca autoritatea RAR sa completeze ca bunul mobil detine instalat adaptare tehnica necesara pentru conducere de catre persoana cu dizabilitati,iar in cazul verificarilor in trafic sau la ITP ,se va constata ca auto nu detine adaptare tehnica,caz in care autoritatea are dreptul sa retina documentele masinii
Instalarea s-a facut de catre Motivation Romania, din Bucuresti si omologata de RAR, stampila pe cartea masinii.

Problema e ca vreau sa o desfac, apoi sa merg la RAR, sa-mi anuleze stampila. Banuiesc ca anularea stampilei va avea mentiunea: “conform prevederilor Legii 193/2015”, nu?

Apoi daca ma duc cu cartea masinii la politie, aia nu ma trimit la ANAF, ca vad ce scrie pe stampila, si au si certificatul meu medical.. Asadar, ma vor lasa sa-mi pastrez numerele..

p.s.: legea este deja pe site-ul anaf

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 13 August 2015
florintb, utilizator
Se pricepe cineva la aceasta chestiune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce se refera: ''scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor”' mihaykys mihaykys Buna ziua, Puteti sa imi spuneti si mie la ce se refera aceasta fraza: \'\'scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si ... (vezi toată discuția)
Taxa auto persoane cu handicap szollosymihail szollosymihail Buna ziua, Ma numesc Szollosy Mihail,si o mare nelamurire. Camera deputatilor a emis legea 193/2015 care modifica legea 448/2006,art. 26, in baza ... (vezi toată discuția)
Modificare lege 448/2006, taxa de mediu pentru persoane cu handicap george176 george176 Buna ziua, Legea 448/2006 a fost modificata si mai exact art 26 punctul c) insa dupa aceasta modificare legea se bate cap in cap cu legea pentru taxa de ... (vezi toată discuția)