avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectare preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectare preaviz

Buna ziua,
Daca astazi mi-am depus cererea de demisie si angajatorul a stabilit o perioada de preaviz pana pe data de 08.09.2015 inclusiv iar eu ma prezint la locul de munca pana la data de 31.08.2015 inclusiv,ce se intampla?Ma pot prezenta la un nou loc de munca incepand cu 01.09.2015?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mirela virtosu , utilizator 17:23, 10 Septembrie 2015
Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

Dvs puteti sa va prezentati la noul loc de munca incepand cu data de 01.09.2015.
Va multumesc
Buna ziua din nou,in urma nerespectarii perioadei de preaviz si a lipsei nemotivate de la serviciu,mi s-a suspendat contractul individual de munca incepand cu data de 04.09.2015.Ce inseamna acest lucru si ce obligatii am fata de vechiul angajator?Imi afecteaza cu ceva raportul cu actualul angajator ?
Pentru care motiv s-a suspendat c.i.m., cercetare disciplinara sau absente nemotivate ?
Se specifica urmatoarele:Avand in vedere referatul nr...prin care se aduce la cunostinta conducerii lipsa nemotivata de la serviciu in perioada legala de preaviz Conf.Art.81 alin 4 in baza prevederilor art 51 alin 2 Codul Muncii se decide incepand cu data de 04.09 2015 suspendarea contractului individual de munca
Multumesc

Alte discuții în legătură

Revenirea din cic și demisia tdiana21 tdiana21 Buna seara !Momentan sunt in CIC. Pentru a beneficia de stimulentul de inserție, ar trebui sa ma întorc la serviciu din 10 mai, doar ca mi-am găsit un alt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu nevoie de o informație, mi-am dat demisia ... Alexandrarebecaaa Alexandrarebecaaa Buna ziua, Am si eu nevoie de o informație, Mi-am dat demisia de la locul de munca si sunt nevoită sa stau in preaviz 20 de zile, dacă refuz să nu stau ... (vezi toată discuția)
Preavizul în cazul demisiei este obligatoriu ?dacă doresc sa ... Chiva53 Chiva53 Preavizul în cazul demisiei este obligatoriu ?dacă doresc sa demisionez si nu vreau sa stau în preaviz poate angajatorul sa ma oblige intr un fel sau sa ... (vezi toată discuția)