avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Predare scrisoare recomandata
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Predare scrisoare recomandata

la o scrisoare recomandata ,postasuln trebuie sa sune la usa ,sau doar la interfon ?(mentionez ca stau la patru )
Cel mai recent răspuns: sexu , utilizator 10:17, 21 August 2015
Daca este corespondenta recomandata oficiantul postal are obligatia sa comunice corespondenta la cutia postala
Daca ,exista mandat cu confirmare de primire atunci este necesara semnatura destinatarului
In cazul unei scrisori recomandate, daca adresantul nu este acasa, postasul lasa, dupa caz, anunt/ instiintare scrisa in cutia postala sau in usa ca exista la oficiul postal nr. .... o scrisoare recomandata pentru .... si indica programul de lucru al respectivului oficiu postal.
La oficiul postal, recomandata se pastraza 10 zile, perioada dupa care scrisoarea este returnata la expeditor, daca adresantul nu o ridica intre timp.
Pentru primirea recomandatei, cu sau fara confirmare de primire, adresantul semneaza in documentele postasului (un PV in care sunt nominalizate recomandatele pe care le are de adus in ziua respectiva).
Daca scrisoarea recomandata este cu confirmare de primire, adresantul semneaza un formular (confirmarea de primire) care se completeaza de catre expeditor si insoteste scrisoarea, formular care dupa primirea recomandatei si semnarea sa de catre adresant, se returneaza de catre posta expeditorului scrisorii.
are postasul obligatia sa urce la etajul 4 sa sune la usa ? sau nu ?
Va raspund printr-o intrebare: cum verificati daca a urcat sau nu la etajul 4 (intr-un bloc fara interfon, fara ascensor si avand o tolba plina cu scrisori care atarna de multe ori peste 25 Kg) si daca a sunat la usa ?!
Ma indoiesc ca scrie in ROI al postei o astfel de obligatie si ca a fost acceptata de catre sindicat in conditiile reale din teren, mentionate de mine mai sus. Mentiunea in ROI este probabil sub forma pe care am scris-o in mesajul anterior, lasand la latitudinea postasului daca nu este interfon sau daca nu ii raspunde nimeni la interfon daca acesta exista) sa urce la etajul 4 (sa verifice daca este cineva acasa), de "n" ori pe zi sau daca doar lasa uneori un anunt in cutia de posta, sa se prezinte adresantul sa ridice recomandata de la oficiul postal.
cum verific daca a urcat simplu deschid usa ,de la apartament ,suntem in era telefoanelor mobile un bip ,sa dea e greu ? din 20 de recomandate pt fiecare am mers la oficiul postal ,vi se pare normal ?ba mai fac si reavizari ,desi tu ai ridicat deja recomandata ,teoretic ar trebui sa scrie RA da e greu si asta ,Ar trebui sa comunice ,vezi ca d-n a ridicat nu mai face avizare da si asta e greu .....
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2015
sexu, utilizator

Alte discuții în legătură

Modalităţi de trimitere a citaţiei la domiciliu elenagabi elenagabi Vă adresez rugămintea să-mi spuneţi cum se trimit citaţiile la domiciliu (pentru un proces), prin formula simpla, în care se pun la cutia de scrisori, ... (vezi toată discuția)
Casuta postala a asociatiei! Maria2143 Maria2143 Care este casuta postala a asociatiei daca vrei sa expediezi o felicitare de Craciun, o scutire de la plata cotelor de intretinere pt. ca ti-ai prelungit ... (vezi toată discuția)
Scrisoare nereclamata SMTT SMTT Buna seara Am trimis o scrisoare cu confirmare de primire si dupa cateva zile am primit-o inapoi. Pe spatele scrisorii este bifat la motiv: nereclamata. ... (vezi toată discuția)