avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nuda proprietate si contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nuda proprietate si contract de comodat

Buna ziua,

Va prezint urmatoarea situatie:
- in 2013 eu, sotia, impreuna cu mama si tatai ei, am facut un contract de intretinere in urma caruia eu si sotia avem nuda proprietatea asupra casei+terenului iar parintii ei au uzufruct viager
- tatal sotiei a decedat in urma cu putin timp.

Pe extrasul de carte funciara scrie asa:
- Intabulare, drept de PROPRIETATE, intretinere, bun comun, dobandit prin Conventie, cota actuala 1/1 si numele meu si al sotiei.
- Intabulare, drept de UZUFRUCT VIAGER, sarcina de intretinere si numele parintilor.

Intrebarile mele sunt:
- avand in vedere sa tatal sotiei a decedat de curant, mai trebuiesc facute ceva demersuri?
- eu am un PFA si am incheiat un contract de comodat intre mine si sotie ca proprietari si PFA. Este corect acest contract sau aceasta nuda proprietate nu imi permite sa il fac, si trebuia defapt ca el sa fie facut intre PFA si mama sotiei.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere florin_pelin1968 florin_pelin1968 Am incheiat un CONTRACT DE INTRETINERE cu parintii mei prin notariat cu extras de carte funciara-dreptul de uzufruct viager rezervat parintilor(imi cer scuze ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager al socrului pe casa construită de soțul meu, decedat. cum l-aș putea anula? nu ne mai înțelegem deloc Mishamimi Mishamimi Bună ziua, În urma cu 9 ani, l-am cunoscut pe soțul meu și ne-am căsătorit în momentul în care casa care o construia era la roșu. Menționez că ... (vezi toată discuția)
Probleme de drept civil atomol atomol Se poate vinde o proprietate -un teren intravilan -daca in extrasul de carte funciare este notat un litigiu din anul 2001? Am solicitat un extras de carte ... (vezi toată discuția)