avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incepere activitate inainte de terminare CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incepere activitate inainte de terminare CCC

In present sunt in concediu crestere copil care se va termina in cepand din noiembrie.
intre timp mi-am gasit un nou loc de munca si nu ma mai intorc la vechiul loc de munca.
La vechiul loc de munca trebuie sa depun o cerere de incetare suspendare CM si demisia ? Sunt obligata sa efectuez periada de preaviz ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 15 August 2015
Puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor cu aceasi data cu care inceteaza suspendarea c.i.m.

Regula in materie este incetarea contractului individual de munca din initiativa salariatului dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C.mun..
Prin exceptie, contractul individual de munca inceteaza prin demisie fara preaviz in situatia in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca(art.81 alin.8 C.mun.) sau acesta renunta total la termenul de preaviz (art.81 alin.7 C.mun.)

Daca va dati demisia si este cu preaviz , atunci absenţa nemotivată de la locul de muncă în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a dvs, inclusiv prin desfacerea disciplinara a c.i.m.
Daca depun cele 2 cereri (incetare suspendare contract munca si incetare c.i.m. cu acordul partilor) cu data de 24.09.2015 si incep un nou contract de munca tot in data de 24.09.2015 pot beneficia de stimulentul de insertie ? (am optat pt. CCC pana la 2 ani )

Multumesc!
Care este data de nastere a copilului?
Data nasterii copilului este 09.12.2013
In acest caz, daca incepeti munca la 24.09.2015 veti putea beneficia de stimulentul de insertie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere din concediu crestere copil Rocsanaa1 Rocsanaa1 Buna ziua! Sunt in cic pana la cei 2 ani ai copilului,dar doresc sa ma intorc la munca mai devreme pentru a beneficia de stimulentul de insertie pana la 3 ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie elizaelena1994 elizaelena1994 Buna ziua. In acest moment lucrez la o firma, si vreau sa demisionez in curand. Acum iau stimulent de insertie. Exista vreo metoda , sa nu stau in preaviz? Mi ... (vezi toată discuția)
Demisie SimonaC25 SimonaC25 Buna ziua! As dori sa plec de la jobul care il am momentan.. Am inteles ca se poate prin demisie sau printr-o cerere , unde ambele parti sunt de acord. Atunci ... (vezi toată discuția)