avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stimulent de insertie

Buna ziua. In acest moment lucrez la o firma, si vreau sa demisionez in curand. Acum iau stimulent de insertie. Exista vreo metoda , sa nu stau in preaviz? Mi am gasit in alta parte un loc de munca, si stiam ca exista si un concediu pentru schimbarea locului de munca...nu as vrea sa pierd stimulentul.multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:40, 7 Mai 2017
Singurele modalitati de a inceta un c.i.m. fara preaviz sunt:
a) demisia fără preaviz :
- in cazul în care angajatorul nu își îndeplinește obligațiile asumate prin contractul individual de muncă.Această excepție de la regula acordării preavizului se regăsește în cuprinsul dispozițiilor art. 81 alin. (8) Codul muncii.

- in cazul in care angajatorul renunta total la termenul de preaviz - art.81 alin.7 C.mun.

b) incetarea c.i.m. cu acordul partilor , art.55 lit.b C.mun.

Cel mai sigur, nu va renunta la preaviz seful meu. C.i.m. inceteaza la terminarea preavizului sau in ziua demisiei? Multumesc
Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz.
Legea 53/2003 prevede si
Art 81 pct (8)
Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.

In CIM e prevazuta data de plata,program,conditii ,etc .
De asemenea ,tot la 81 dar pct (3) se prevede
Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
Daca sunteti in cele 90 de zile de proba ,se poate aplica art31 pct 3
Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia.
Ultima modificare: Duminică, 7 Mai 2017
mottofreee, utilizator
Va multumesc pentru raspunsuri! Totusi, as mai avea o intrebare. Pentru a lua in continuare stimulentul, trebuie semnat contractul cu viitorul angajator in aceeasi zi cu ultima zi de preaviz?

Alte discuții în legătură

Buna seara, vreau sa demisionez din functie, sunt in a 2 a luna ... Floricica2020 Floricica2020 Buna seara, vreau sa demisionez din functie, sunt in a 2 a luna de proba, dar nu corespunde cu ce imi doresc, ce articol si lege sa folosesc? Multumesc (vezi toată discuția)
Demisie sau incetarea activitatii cu acordul partilor? bastettgv bastettgv Buna ziua. Daca azi imi dau demisia din functie este nevoie sa stau cele 20 zile lucratoare de preaviz?!? In contractul individual de munca sunt trecute 15 ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca ordonanta militara Denisa260396 Denisa260396 Bună seara, în condițiile Ordonanței 8 art.10 se poate desface contractul de muncă prin acordul părților sau demisie fără preaviz cu acordul ... (vezi toată discuția)