avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua! As dori sa plec de la jobul care il am momentan.. Am inteles ca se poate prin demisie sau printr-o cerere , unde ambele parti sunt de acord. Atunci mai sunt obligata sa stau in preaviz? Cu cererea cum procedez, ma duc cu ea gata completata sa o semneze sau anunt dinainte ? Va multumesc . Nu mi-au fost incalcate drepturile ca si salariat , nu am avut probleme la locul de munca, vreau sa ma angajez in alta parte.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 20 August 2014
1. Regula in materie este incetarea contractului individual de munca din initiativa salariatului dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul individual de munca inceteaza prin demisie fara preaviz in situatia in care angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca(art.81 alin.8 C.mun.) sau acesta renunta total la termenul de preaviz (art.81 alin.7 C.mun.)

2. Puteti solicita incetarea c.i.m. prin acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. - implica realizarea unui acord al partilor cu privire la data incetarii c.i.m. ... in acest caz, nu se acorda preaviz.

3. Daca va dati demisia si este cu preaviz , atunci absenţa nemotivată de la locul de muncă în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a dvs, inclusiv prin desfacerea disciplinara a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie danny_alex danny_alex Lucrez la o societate la care ma aflu in concediu fara plata,in acte.Doresc sa inchei contractul de munca la aceasta societate. Care este procedura pe care ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba VlaDuTzEnTzIcH VlaDuTzEnTzIcH Buna, Sunt angajat din 1 .11.13 perioada de proba e 90 zile cam au trecut, daca eu vreau sa plec o sa fie nevoie de preaviz? cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Art61 litera a din codul muncii Corcodel nico Corcodel nico Buna ziua.sotul meu a lucrat 9ani la o societate de confectii textile.intre timp a gasit altceva mai bun de lucru.a facut cerere de incetare a activitatii si a ... (vezi toată discuția)