avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto de recuperat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto de recuperat

Am castigat in instant recuperarea taxei auto. Care sunt urmatorii pasi si ce taxe, acte imi sunt necesare in continuare.
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 10:28, 18 August 2015
Documente necesare:

1. Cerere conform modelului din Anexa nr. 2 la Ordinul 365/741/19.03.2014 privind aprobarea Procedurii de efectuare a plăţilor sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule şi a taxei pentru emisii poluante provenite de la autovehicule şi a modelului şi conţinutului unor formulare şi pentru modificarea anexei nr. 4 la Ordinul ministrului mediului şi schimbărilor climatice şi al viceprim-ministrului, ministrul finanţelor publice, nr. 490/407/2013 pentru aprobarea Procedurii de restituire a sumelor prevăzute la art. 7, 9 şi 12 din O.U.G. nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule;
model cerere
[ link extern ]

2. Hotărâre judecătorească, rămasă definitivă şi irevocabilă, în original;;

3. Act identitate pentru persoana fizică/certificatul de înregistrare pentru persoane juridice, în copie;

4. Document de plată cu care s-a achitat taxa pe poluare pentru autovehicule, în copie;

5. Carte de identitate a autovehiculului sau Decizie de calcul a taxei poluare pentru autovehicule, în copie;

6. Extras de cont din care să reiasă contul IBAN în care se vor vira sumele de restituit, în copie (la persoanele fizice, în cazul în care contul nu aparţine titularului hotărârii judecătoreşti, atunci va trebui să depuneţi şi actul de identitate al persoanei care deţine contul IBAN înscris în cerere, în copie). Plata în numerar se face doar la casieria AFM Bucureşti, în baza unei programări prealabile;

7. Telefon de contact, de preferat mobil.
[ link extern ]
Buna ziua
Ne puteti da si noua nr de dosar si instanta sau amanunte din acesta pt a fi de folos si altor napastuiti de aceasta taxa?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu (prima inmatriculare) ifronea ifronea buna ziua; ma intereseaza sa stiu cum se face procedura prealabila la Finante? cine a facut-o il rog sa ma ajute si pe mine; ma intereseaza in mod special ce ... (vezi toată discuția)
Recuperarea taxa auto NicoletaAnton NicoletaAnton Buna ziua, Ma intereseaza daca am cuparat o masina marca Logan in luna iulie anul 2010 si am platit taxa de mediu la achizitionarea acesteia, cu noua lege as ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto/mediu masina vanduta adidum73 adidum73 Buna ziua, Buna ziua, Rog un sfat si pasii de urmat pentru recuperarea taxei de auto/mediu (~ 650 EUR) platita in 2010 pentru un autoturism achizitionat ... (vezi toată discuția)