avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Mai avem constitutie ?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Mai avem constitutie ?

Referitor la legea nr 217-2015 - nu s-a sesizat nimeni ca se incalca direct constitutia ?
[ link extern ]

Ca fapt divers, nu e deloc clar ce statut au simbolurile asa-zis comuniste, gen secera si ciocanul sau pur si simplu un steag rosu. Pana la urma, e interzis si Che’Guevara ? Si steaua cu 5 colturi de la echipele de fotbal si de la armata ?

Apoi, cum adica „Se interzice acordarea numelor persoanelor vinovate de savârsirea unor infractiuni de genocid contra umanitatii si de crime de razboi unor strazi, bulevarde, scuaruri, piete, parcuri sau altor locuri publice.”
Sa intelg ca o strada nu se mai poate numi Ion sau Nicolae ? Va dati seama de absurditate ? Cu strazile numite I.L. Caragiale sau Ion Creanga sau Ion Manolescu sau Ion Duta sau Nicolae Iorga ce se intampla ?



ART. 29
Libertatea constiintei
(1) Libertatea gandirii si a opiniilor, precum si libertatea credintelor religioase nu pot fi ingradite sub nici o forma. Nimeni nu poate fi constrans sa adopte o opinie ori sa adere la o credinta religioasa, contrare convingerilor sale.


ART. 30
Libertatea de exprimare
(1) Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Deci pe langa cenzura, s-a ajuns ca 'adevarul' sa fie dictat de lege. Deci cucu opinii, libertati.

Qui tacet consentire ... legum servi sumus.

Astept pareri, dezbateri, lamuriri.

Alte discuții în legătură

Execeptie de neconstitutionalitate? alex_catalin_ion alex_catalin_ion OUG 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc completata si modificata de OUG 92/2014 Art. 22, (6) Constituie contravenţie şi se ... (vezi toată discuția)
Imagine terfelita voislova voislova Se poate da in judecata un ziar local pentru un artcol prin care iti lezeaza grav dreptul la imagine si sa-l obligi sa blogheze pagina online cu articolul ... (vezi toată discuția)
Dreptul la liberă exprimare vs. statutul de angajat. este legal un cod de conduită care reglementează inclusiv activitățile din afara instituției? Catalin P Catalin P Dupa anul nou, angajatorul (unul maare, de stat) mi-a trimis pe mail un \"Cod de conduita pentru angajati si colaboratori\". Sunt informat ca acest cod de ... (vezi toată discuția)