dosarul pentru acordarea indemnizatiei de somaj a fost depus la terminarea liceului in 2012, am primt o luna indemnizatie( am cerut sistarea indemizatiei , nu am mai primit nimic) si apoi in septembrie 2012 m-am inscris la o scoala postliceala:am absolvit acum in august 2015 si vreau sa cer indemnizatie in continuare de somaj , deoarece nu am primit decat o luna ..mai pot depunde dosar sa primesc indemnizatie pana la gasirea unui loc de munca?( primind din cele 6 luna doar o luna acum la absolvire in 2015 august ?)multumesc anticipat
întrebarea este daca se mai poate plati indemnizatie acum la absolvire sau nu
1. Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca spune ca indemnizaţia de şomaj prevãzutã pentru absilventi se acorda o singurã datã, pentru fiecare formã de învãţãmânt absolvitã.
2. Adica veti putea primi acum iar, la absolvirea scolii postliceale, indemnizatie de somaj, in calitate de absolvent, timp de 6 luni.
Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca spune ca indemnizaţia de şomaj prevãzutã pentru absilventi se acorda o singurã datã, pentru fiecare formã de învãţãmânt absolvitã.
2. Adica veti putea primi acum iar, la absolvirea scolii postliceale, indemnizatie de somaj, in calitate de absolvent, timp de 6 luni.
ultima dată editat de tudorvaleriu pe data de Marti, 18 August 2015, 17:12
Mare nelamurire ..dupa ce am solicitat somaj pentru acesta situatie ..raspunsul primit de la fortele de munca a fost ca nu se mai acorda somaj deoarece dupa liceu s-a primit o luna indemnizatie ,iar acum nu se mai acorda deoarece liceul este considerat aceeasi forma de invatamant ca si scoala postliceala.Nnu mai inteleg nimic.Ce trebuie sa fac???
1. - Raspunsul dat de Agentia de Somaj este incorect deoarece nu v-a aratat baza legala a raspunsului dat.
- In Legea 76/2002 nu se precizeaza nicaieri ca "liceul este considerat aceeasi forma de invatamant ca si scoala postliceala".
2. Puneti intrebarea la ANOFM, pe e-mail, la: anofm@anofm.ro
3. Rog sa postati si aici raspunsul primit, poate ma foloseste si altora! Multumim!
Probabil ca au dat o alta interpretare a Legii nr.1/2011:
Art.22
(1) Sistemul naţional de învăţământ preuniversitar este constituit din ansamblul unităţilor de învăţământ de stat, particulare şi confesionale autorizate/acreditate.
(2) Învăţământul preuniversitar este organizat pe niveluri, forme de învăţământ şi, după caz, filiere şi profiluri şi asigură condiţiile necesare pentru dobândirea competenţelor-cheie şi pentru profesionalizarea progresivă.
Articolul 23
(1) Sistemul naţional de învăţământ preuniversitar cuprinde următoarele niveluri:
a) educaţia timpurie (0-6 ani), formată din nivelul antepreşcolar (0-3 ani) şi învăţământul preşcolar (3-6 ani), care cuprinde grupa mică, grupa mijlocie şi grupa mare;
b) învăţământul primar, care cuprinde clasa pregătitoare şi clasele I-IV; c) învăţământul secundar, care cuprinde:
(i) învăţământul secundar inferior sau gimnazial, care cuprinde clasele V-VIII;
(ii) învăţământul secundar superior care poate fi:
- învăţământ liceal, care cuprinde clasele de liceu IX-XII/XIII, cu următoarele filiere: teoretică, vocaţională şi tehnologică;
- învăţământ profesional cu durata de minimum 3 ani; d) învăţământul terţiar nonuniversitar, care cuprinde învăţământul postliceal.
(2) Învăţământul liceal este organizat în două cicluri care se succedă: ciclul inferior al liceului, format din clasele a IX-a - a Xa, şi ciclul superior al liceului, format din clasele a XI-a - a XII-a/a XIII-a.
(3) Învăţământul liceal, vocaţional şi tehnologic, învăţământul profesional şi învăţământul postliceal se organizează pentru specializări şi calificări stabilite de Ministerul Educaţiei Naţionale, în conformitate cu Registrul naţional al calificărilor.
Intr-adevar, invatamantul liceal si cel postliceal fac parte din sistemul naţional de învăţământ preuniversitar
Scoala profesionala
alin81
Buna ziua am o mare rugaminte...as dori sa stiu daca scoala profesionala de 3 ani absolvita se incadreaza la studii medii...si daca da in ce lege se incadreaza ... (vezi toată discuția)