avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acordul tatalui pentru plecarea minorului in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acordul tatalui pentru plecarea minorului in strainatate

Am copilul in custodia mea,sunt divortata si copilul are 11 ani si as dori sa ma stabilesc in strainatate.
Copilul chiar vrea si as dori sa stiu daca am nevoie de acordul tatalui si ce se poate face in caz ca tatal nu este de acord?
Este evident ca cel mai simplu lucru ar fi sa fie de acord si sa si dea in scris dar as vrea sa stiu calea legala in caz ca nu exista intelegerea amiabila.
Multumesc
Daca nu exista acordul tatalui, puteti cere instantei sa va dea acest accord. Va trebui sa dovediti ca este in interesul copilului.
ce inseamna ca aveti copilul in custodia dvs? ce scrie in hotararea judecatoreasca?
Dacă aveţi hotărâre judecătorească pe care scrie că "se încredinţează copilul d-nei___", după vechiul Cod Civil, nu aveţi nevoie de acordul lui, dacă în ultimii 3 ani, aţi avut alt proces, prin care s-a hotărât autoritatea părintească comună, cu domiciliul copilului la Dvs., aveţi nevoie de acordul dânsului.
Buna ziua
am hotarare judecatoreasca in care scrie clar ca mi se incredinteaza mie dupa vechiul cod civil si nu am avut in ultimii 3 ani alt proces.
Ideea este ca exista un progam de vizitare si care in cazul plecarii din tara nu se va mai putea respecta si nu stiu exact ce poate sa faca el in acest caz?
Sa imi faca plangere penala?etc?
Dvs. să plecaţi fără să-i mai daţi timp să ceară autoritate părintească comună, fiindcă dacă o cere, o va obţine; după ce v-aţi stabilit în străinătate, îl informaţi pe tata despre noua dvs. adresă, unde poate să îşi exercite dreptul de vizită. Poate vă înţelegeţi ulterior să ia copilul mai mult timp în vacanţă în compensare.Nu vă temeţi de plângerea penală, dvs. nu-i îngrădiţi dreptul de relaţii cu minorul şi nu aţi răpit copilul-copilul are domiciliul la dvs.

Alte discuții în legătură

Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Program de vizita julian75 julian75 Am o nelamurire: Daca autoritatea parinteasca este comuna, celalalt parinte la care minorul nu are stabilit domiciliul, este nevoit sa solicite obigatoriu ... (vezi toată discuția)
Exercitare custodie comuna mara2017 mara2017 In urma divortului, eu am custodia copilului. De curand, tatal, a cerut custodie comuna, desi nu si-a vizitat copilul de mai multi ani si nici nu pastreaza ... (vezi toată discuția)