avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lamuriri plata inmormantare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lamuriri plata inmormantare

sotia ma a decedat la timisoara si sora ei sa cam ocupat de procedura de inmormantare ,transport,de la timisoara la domiciliu decedatei in jud dolj.acum sora ei ar fi in posesia certificatului de deces pe care nu vrea sa mi l restituie ca imi zice costurile totale de transport si de serviciile funerare au ajuns undeva la 3700 ron.Ea imi zice ca firma de servicii funerare nu imi da certificatul de deces pana nu platesc suma de 2400 reprezentand ajutorul de inmormantare ,si mai imi zice ca ei i s a taiat factura pe suma platita de ea adica 1300 ron suma care a fost platita de ea.este posibil sa se taie 2 facturi una pt mine si alta pt ea ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:12, 1 Septembrie 2015
Se pot întocmi şi 10 facturi, dacă cineva doreşte acest lucru.Firma de pompe funebre face mai multe activităţi distincte, facturabile separat:îmbălsămare, îmbrăcat, machiaj, furnizare de utilaj frigorific, transport, intermediere obţinere ajutor de stat pentru înmormântare între aparţinător şi Primărie, etc. Aşa că e posibil să se întocmească 2 facturi.
am scris clar ca vorbim de ajutorul de inmormantare nici decum de alte servicii ala e total pe factura se scrie toate serviciile facute de firma ,pt ce trebuie facute 10 facturi/
cine a incasat ajutorul de deces ?
Ultima modificare: Duminică, 30 August 2015
gi-jane2, moderator
de moment nu stiu cine a ridicat ajutorul de inmormantare daor ca fosta mea cumnata mi a dat o fotocopie de la certificat dar ar vrea de la timisoara sa imi trimita factura fiscala cu o anumita suma
Stimate domn, ajutorul de înmormântare probabil nu a fost incasat, dvs. trebuie să semnaţi ceva acte ca să-i puteţi ridica, probabil din localitatea de domiciliu al dvs. şi al soţiei, sau firma de pompe funebre vrea o împuternicire de la dvs. ca să incaseze ea acea sumă, care corespunde cu suma de pe a doua factură. Trebuie să lămuriţi cu firma. Oricum, dvs. nu puteţi ridica acel ajutor fără certificatul de deces. Şi cred că la Primărie se cere şi factura cu serviciile funerare, care ar fi trebuit întocită pe numele dvs.(nu sunt sigură)
Ultima modificare: Luni, 31 August 2015
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Ajutor de stat pentru deces claudela claudela Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: pe 30 dec socrul meu a murit. Nu avea pensie, nu era asigurat in niciun fel. Sotul si fratii lui au suportat ... (vezi toată discuția)
Certificat de deces btmariuss btmariuss Buna ziua! Am o problema si as vrea sa ma ajutati daca se poate. In anul 2011 luna august ziua 3, a decedat un pieten ce se afla la munca in germania. El se ... (vezi toată discuția)
Un vecin nu are rude ,este la iml. poate fi luat de vecini pentru ... Cincina Cincina Un vecin nu are rude ,este la IMl. Poate fi luat de vecini pentru a putea fi înmormântat? (vezi toată discuția)