avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua!
Doresc sa divortez. Sotul meu a plecat in strainatate, si doresc sa depun actele de divort in lipsa lui, deoarece nu ne vom intelege de comun acord daca este prezent nici la notariat.
Suntem casatoriti legitim de 3 ani, nu avem copii, in toata perioada casatoriei el a stat in casa mea mostenire cu acte, el are o masina cumparata cu bani imprumt de la banca in timpul casatoriei pe numele lui.
Domiiliul lui din buletin este la adresa ap. meu unde am locuit impreuna.
Nu doresc nimic de la el, ii voi inapoia lucurile personale venite dinaintea casatoriei si doresc desfacerea casatoriei revenind la numele meu de fata. Motivul meu de divort fiind diferitele certuri tot mai dese si neintelegerea noastra.
Pur si simplu nu mai doresc un viitor langa el.
Ce sanse am ca divortul sa se termine cat mai repede, poate chiar si de la prima infatisare? si ce acte imi trebuiesc la dosar ? +ce taxe ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters319545 , utilizator 12:48, 19 Septembrie 2015
Ce sanse am ca divortul sa se termine cat mai repede, poate chiar si de la prima infatisare?

Practic, niciuna.
Trebuie sa il citati acolo unde e, daca stiti unde e si asta dureaza.
certificatul de casatorie, chitanta taxa de timbru de 100 de lei, copie dupa buletinul dvs si dupa certificatul dvs de nastere, cererea. Se depun la judecatoria pe raza domiciliului dvs.
un proces abia inceput nu se termina la prima infatisare
In ce priveste divortul acesta se poate obtine in lipsa lui, insa va fi citat corespunzator
in cazul in care in declaratia mea, specific adresa lui din buletn precum si ca este plecat si nu ii cunosc adresa actuala, iar prin lipsa lui si prezenta mea la sedinte, poate dura mai mlt de 2 luni, in situatia in care nu am pretentii si nu avem ce imparti ... doar desfacerea casatoriei si revenirea lanumele meu de fata
Pregătiți-vă pt o durata de cel puțin un an.
Nu puteți lua legătura cu el? Sincer, cred ca durează mai puțin dacă nu e de acord dar se apară sau se prezintă decât sa nu se prezintă.
Îl citați și la adresa de domiciliu, dar va amână, o sa ziceți ca nu știți unde a plecat, dar trebuie sa dovediți ca ati depus toate eforturile pt a-l cita acolo unde e și veți cere instantei încuviințare pt citarea prin mica publicitate.
I se va numi curator care sa ii apere interesele..nu e simplu
va mutumesc pentru raspunsuri si sfaturi!

Alte discuții în legătură

Durata divort ASilviu ASilviu Sunt casatorit de 8 ani si avem un baietel de 5 ani. De 2 ani nu mai exista comunicare in familie, nu mai avem o relatie, merg acas de dragul copilului. M-am ... (vezi toată discuția)
Divort de sotia din strainatate lacyka1969 lacyka1969 buna.doresc sa mentionez faptul ca am intentat divort cu acordul partilor.sotia fiind la lucru in germania in 12august cand a fost in tara a fost la un notar ... (vezi toată discuția)
Divort elenamaria89 elenamaria89 in calitate de parat cum pot sa amana procesul de divort?si daca nu ma prezint se judeca imediat sau se amana?in cat timp primesc citatia acasa de la ... (vezi toată discuția)