avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... respingerea asistentei judiciare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

respingerea asistentei judiciare

In cursul anchetei efectuate de procuror acesta poate respinge solicitarea de asistenta judiciara din oficiu pentru invinuit?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:22, 18 Iulie 2009
Daca nu sunt intrunite conditiile prevazute de lege pentru obligativitatea asistentei juridice, da
Care sunt acele conditii ?
Invinuitul - nu e parte in procesul penal , insa s-a inceput urmarirea penala impotriva acestuia , fara a se pune in miscare actiunea penala.Daca asistenta juridica nu e obligatorie, aceasta nu acordata .

Ne gandim cand aceasta e obligatorie :1 - cand e minor 2- cand se aprecieaza ca nu-si poate organiza in mod eficient , singur , apararea, 3- cand e arestat , chiar in alta cauza
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Totusi adresarea unei cereri de asistenta juridica si respingerea acesteia de catre organul de urmarire penala nu este echitabila daca am accepta ca ar fi totusi conform legii.Eu sunt de parere ca se incalca dreptul la aparare.
Cererea ar trebui respinsa motivat de catre organ si in scris.
Avocatii se pot lega apoi de acest aspect daca declaratia e data aiurea si persoana se autoincrimineaza.

avocat Claudiu Lascoschi
Si eu tot asa zic. Una e sa refuzi un aparator ("i s-a adus la conustinta ca are dreptul de fi asistat bla bla bla) si alta este sa iti fie refuzata cererea...

Alte discuții în legătură

Este normal?? Canon01 Canon01 Preciyey ca nu am cunostinte juridice. Este normal ca cu ocayia luarii unei declaratii la organul de politie ,ofiterul sa refuze aparatorului meu eles cererea ... (vezi toată discuția)
Obligatii organ de c.p. cristiursa cristiursa organul de cercetare penala este obligat sa aduca la cunostinta avocatului invinuitului data efectuarii unui act de cercetare penala spre ex audiere martor sau ... (vezi toată discuția)
Ajutor avocat din oficiu ariana03 ariana03 Buna ziua As avea nevoie de ajutorul d-voastra: mi s-a intocmit dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice si as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)