Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

POT FACE O CERERE DE CONSTATARE ?

Pot face o cerere ca instanta sa constate faptul ca piritul a recunoscut in scris o datorie printr-o precizare depusa la instanta ?
Si cum pot face ca aceasta constatare sa aibe puterea de a fi executata silit ?
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2015
ContSters368229, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters368229 , utilizator 20:23, 7 Septembrie 2015
Acţiunea în constatare este admisibilă numai dacă partea nu poate cere realizarea dreptului său. În caz contrar acţiunea va fi respinsă
Prin urmare adresaţi+vă unui avocat pentru a vă da soluţia corectă având în faţă actele.
am sa consult este cel mai bine
Nu este nevoie de nici o actiune in constatare,daca recunoasterea a fos facuta in cadrul procesului in care sunteti reclamant ptr.datoria recunoscuta in scris, este suficient sa solicitati instantei la termenul de judecata a cauzei ca la pronuntare sa ia in considerare recunoasterea scrisa a paratului-debitor.
am inteles . cel care a recunoscut datoria asta in scris se mai poate razgindi adica sa spuna ca de fapt a gresit sau nu mai stiu ce ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata datoriei in timpul judecatii radujura radujura Care este mecanismul care ii permite reclamantului intr-un proces civil sa evite suportarea cheltuielilor de judecata, pentru motivul ca cererea sa va fi ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale,expertiza,cheltuieli de judecata iuli40 iuli40 buna,-daca pe parcursul procesului pirita nu-mi recunoaste drepturile salariale neachitate,se face expertiza judiciara care imi da dreptate,dupa care pirita ... (vezi toată discuția)
Intreruperea prescriptiei de o instanta de judecata - efecte in procese viitoare? seldom seldom Buna ziua, Aceasta intrebare este o continuare a altor 2 intrebari mai vechi: http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage?topicID=108334 - ... (vezi toată discuția)