avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violenta la locul de munca
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violenta la locul de munca

daca seful meu m-a batut ce trebuie sa fac sa se ajunga in instanta?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:07, 7 Septembrie 2015
Depuneti plangere penala pentru savarsirea infractiunii de "lovire si alte violente".
Puteti formula plangere peralabila la politie ptr.infractiunea de lovire sau alte violente prev.si pedepsita de art.193 NCP cu inchisoarea de la 3luni la 2 ani sau in forma agravata cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani sau cu amenda, daca s-au produs leziuni traumatice sau este afectata sanatatea unei persoane ,a carei gravitate este evaluata prin ingrijiri medicale de cel mult 90 zile .Actiunea penala se pune in miscare prin plangerea prealabila a partii vatamate.Plangerea prealabila trebuie depusa in termen de 3 luni din ziua in care partea vatamata a cunoscut de savarisirea faptei.Termenul de 3 luni este un termen de decadere,adica, daca nu ati depus plangerea in acest termen, faptuitorul nu mai raspunde penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrarea juridica a faptelor kill3rk kill3rk am nevoie sa stiu articolul unde se incadreaza , ca am fost lovit cu o bata de basebool in cap si una in stomac , + am certificat medico legal , si ma ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica omnecajit0777 omnecajit0777 buna ziua,imi spuneti va rog si mie cum se poate denumi o astfel de actiune? un ex prieten cu alti 8 indivizi vine sambata seara si imi ataca stana.fugareste ... (vezi toată discuția)
Probare acte lovire wiki38 wiki38 Pentru probare lovirii unei persoane sunt suficienti doar martori sau obligatoriu si un Certificat Medico-Legal care sa confirme acele leziuni reclamate, ... (vezi toată discuția)