avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Implicatii fiscale returnare sume investite in capital ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Implicatii fiscale returnare sume investite in capital social

Buna ziua,
Ma poate ajuta si pe mine cineva in urmatoarea problema?

O societate A detine un numar de actiuni in capitalul unei societati emitente B. Actiunile sunt achizitionate in urma tranzactionarii pe piata de capital, la pretul de piata.
In urma reducerii capitalului social al societatii B prin diminuarea valorii nominale a actiunilor, societatea A a primit o suma de bani reprezentand cota-parte din aportul la capitalul social al societatii B, corespunzatoare diminuarii valorii nominale a actiunilor detinute.
In ce cont se inregistreaza de catre societatea A sumele primite si ce implicatii fiscale presupune aceasta operatiune?

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Anulare hotarare agea Lipi Lipi In Convocator sunt 2 puncte pe Ordinea de zi: 1. Diminuarea valorii nominale a actiunilor de la 45 de lei la 3 lei si, pe cale de consecinta, cresterea nr. de ... (vezi toată discuția)
Diminuare capital louisa louisa Ma aflu in urmatoarea situatie: Unul din asociatii firmei a adus ca aport o cladire la capitalul societatii iar acum ca urmare a reevaluarii a iesit o valoare ... (vezi toată discuția)
Reevaluare actiuni la un s.a. Grama Cornel - Consultant fiscal Grama Cornel - Consultant fiscal Stimati colegi , va solicit ajutorul in urmatoarea speta : Societatea A un SRL detine 99 % din actiunile societatii B S.A. La data cand soc A a ... (vezi toată discuția)