avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
LIVE, ACUM (500 PARTICIPANȚI) Reforma fiscală 2025-2026: Implicații și strategii de optimizare
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in civil sau plangere penala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in civil sau plangere penala

Buna seara

Am formulat o cerere catre ANPC in vederea verificarii unui produs bancar obtinut in perioada 2013 cu privire la modalitatea de calculare a penalitatilor.
Am primit raspuns de la Anpc 30 zile mai tarziu , in care sunt instintat ca institutia bancara in loc sa imi calculeze penalitati,mi-a aplicat o taxa de 45 ron in perioada ianuarie 2014-martie 2015 si aceasta a fost descrisa citez:regretabila eroare de sistem.....
Suma mi a fost rambursata , dar consider eu ...ca am fost prejudiciat..

Intrebarea mea este daca pot actiona institutia bancara in judecata, daca pot formula o plangere penala .

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Teris , Avocat 09:37, 9 Septembrie 2015
Salut. Repararea prejudiciului, moral sau material după caz, având în vedere că acesta este reclamat în legătură cu un contract, ține de materia dreptului civil în principiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare raspuns anpc beduin beduin Salut, Avand probleme cu un produs (de folosinta indelungata) m-am adresat ANPC cu o petitie. Din cauze numai de ei, OPC, stiute si fara a tine cont de fisele ... (vezi toată discuția)
Reparare/ inlocuire telefon in garantie andreicaraus77 andreicaraus77 Buna ziua, Am urmatoarea problema cu un vanzator in calitatea mea de consumator din cauza modalitatii de reparare efectuata de service-ul autorizat cu ... (vezi toată discuția)
Daune morale produs alimentar expirat de 1 an ContSters440401 ContSters440401 Am cumparat un produs alimentar de la un supermarket cunoscut. Acesta era expirat de 1 an de zile. Evident, nu mai incape loc de discutii despre acest produs. ... (vezi toată discuția)