avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsa pentru speta prezentata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsa pentru speta prezentata

Daca esti prins in timp ce ridici un pachet cu 12 kg de cannabis si mai ai si cultivat 77 de plante intr.o padure cu alti 3 ce pedeapsa poti primi ?
Cel mai recent răspuns: Korybetty123 , utilizator 13:18, 15 Octombrie 2021
Buna seara!

Vedeti la ce articol din legea 143/2000 va incadrati:

Art. 2.
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Art. 3.
(1) Introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.


(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Art. 4.
Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani.

Cu stima.
ART. 81 LPACP
Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 362 din 3 august 2000, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
1. Articolul 2 va avea următorul cuprins:
"ART. 2
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi."
2. Articolul 3 va avea următorul cuprins:
"ART. 3
(1) Introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi."
3. Articolul 4 va avea următorul cuprins:
"ART. 4
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani."
Bună seara,am nevoie și eu de un răspuns urgent,sotu meu e acuzat de trafic de droguri de risc,și trafic international, și i sau găsit și 2 plante de canabis în curte,la perchezie acasa 182 de grame,de iarba medicinala,este arestat preventiv după 18 septembrie,pana pe 17 octombrie?ce va urma,?nu are cazier ,are 2 copii sub întreținere loc de munca de 17 ani,știu ca are un singur denut .nu știu ce va urma simt ca ma sufoc pe zi ce trece...

danaionic a scris:

Daca esti prins in timp ce ridici un pachet cu 12 kg de cannabis si mai ai si cultivat 77 de plante intr.o padure cu alti 3 ce pedeapsa poti primi ?


Daca denuntul este materializat, o sa beneficieze de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege.
Angajati-va avocat care sa ii acorde asistenta juridica sotului dvs in functie de probatoriul din dosar.
Va mulțumesc pt răspuns.avem avocat dar am impresia ca nu face nimic...gen îmi spune ca nici dosarul nu poate sa îl studieze pana nu ii ia lui declarația finala.e posibil dupa astea 29 de zile sa beneficieze de un control judiciar pe cautiune,sau control judiciar simplu sau măcar la un arest la domiciliu?nu știu ce sa mai întreb ca sunt foarte speriata.in viata mea nu am avut de face cu asa ceva

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca denuntul este materializat, o sa beneficieze de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege.
Angajati-va avocat care sa ii acorde asistenta juridica sotului dvs in functie de probatoriul din dosar.

Alte discuții în legătură

Buna ziua - pedeapsa pentru trafic și consum de droguri de risc Samya Samya Fratele meu a fost arestat pt trafic si posesie pentru consum droguri de risc stiti care este pedeapsa ?are avocat a executat 30 zile de arest acum i sau dat ... (vezi toată discuția)