avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie de renuntare la drept
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie de renuntare la drept

Buna ziua, vreau sa-l despagubesc pe fratele meu pentru casa care ne va ramane noua dupa moartea parintilor.
Ce fel de acte trebuie sa facem?
O sa-i dau o suma de bani destul de mare, si vreau sa am certitudinea ca nu mai vine la nici un drept cand vor muri parintii.

Mentionez ca parintii traiesc.

Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: GAGIU1982 , utilizator 10:20, 15 Iulie 2009
Mergeti la notariat si acolo da o declaratie ca renunta la dreptul sau de mostenire si ca este de acord cu suma pe care a primit-o ca despagubire in schimbul casei.
Pai se poate face asta acum chiar daca parintii traiesc ?
Daca parintii va intocmesc un testament, acesta ar putea fi atacat de catre frate , in masura in care intrece rezerva succesorala destinata mostenitorilor rezervatari . Asupra aspectui referitor la mostenire , nu puteti face vreo tranzactie , intrucat legea nu permite pacte asupra mostenirilor viitoare. Parintii va pot face insa un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere . Asigurati-va , prezentand adeverinte medicale ale parintilor, ca acestia au deiscernamant in momentul intocmirii actului. Fratelui ii puteti transmite o suma de bani cu titlu de donatie , sau o pot face chiar parintii in numele dvs.
Pai si atunci nu poate sa-mi mai atace in nici un fel actul fratele ?

O sa-mi pun parintii sa-i faca donatie la banii care eu ii dau, dar ma gandesc ca poate se ridica iar cu pretentii si la casa ?
ralucastefan2007 a scris:

Mergeti la notariat si acolo da o declaratie ca renunta la dreptul sau de mostenire si ca este de acord cu suma pe care a primit-o ca despagubire in schimbul casei.


Renuntarea la o succesiune nedeschisa?#-o .....nu este posibil asa ceva.

Cel mai bine este sa incheiati un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, iar suma pe care dumneavoastra o achitati parintilor ca plata pentru acel imobil sa fie donata fratelui, chiar in aceeasi zi , la acelasi notar.

Alte discuții în legătură

Despagubire frati GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, mai intereseaza si pe mine daca exista vreun act de despagubire pentru frati. Vreau sa-l despagubesc pe fratele meu ca sa renunte la averea ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana despagubire frate GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, parintii mei mi-a facut act de vz-cu cu uzufruct pe casa care o detin. Fratelui meu, iau facut donatie in aceeasi zi si la acelasi notar (actele ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, ma numesc Mihai, sunt din Targoviste si am si eu o intrebare. Parintii prietenei mele ne-a facut act de vz.-cu. cu uzufruct la amandoi ... (vezi toată discuția)