avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren arendat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren arendat

Doresc sa cumpar un teren arendat (mai exista arenda pe 7 ani)Ofer mai mult decat arendasul.Contractul de arenda mai este valabil daca voi cumpara terenul?Sau este liber de sarcini?
Cel mai recent răspuns: maris331 , utilizator 13:31, 12 Septembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
practic cum pot sa intru in posesia lui?atunci degeaba il cumpar daca nu-l folosesc
exista posibilitate legala?
Puteti intrerupe contractul de arenda dar trebuie sa comunicati in scris intentia dumneavoastra arendasului inainte de inceperea anului agricol pentru a sti el sa nu mai inceapa sa faca lucrari agricole pe respectivul teren.
george-neagu a scris:

Puteti intrerupe contractul de arenda dar trebuie sa comunicati in scris intentia dumneavoastra arendasului inainte de inceperea anului agricol pentru a sti el sa nu mai inceapa sa faca lucrari agricole pe respectivul teren.

am inteles.insa daca acesta nu doreste sa rezilieze contractul legal ce posibilitate am?ca proprietar

Solutia la problema dvs. se gaseste in art.1.848NCC(1)"Contractul de arenda se reinnoieste de drept ,pentru aceeasi durata,daca niciuna dintre parti nu a comunicat cocontractantului ,in scris, refuzul sau cu cel putin 6 luni inainte de expirarea termenului,iar in cazul terenurilor cu destinatie agricola,cu cel putin un an.
(2)Daca durata contractului de arendare este de un an sau mai scurta,termenele de de refuz al reinnoirii prevazute la alin.(1) se reduc la jumatate."

Alte discuții în legătură

Teren dat în arendă ,contract expirat ,mărire arenda Ionut00009 Ionut00009 Am un teren agricol dat în arendă ,la care a expirat contractul în decembrie 2022. Nici eu și nici arendasul(din spusele lui ) nu ne-am dat seama că a ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare marytopi marytopi cum se poate rezilia un contract de arendare? (vezi toată discuția)
Reziliere contract de arenda mincinosul mincinosul Buna seara, parintii mei au teren agricol in arenda la o societate ff mare, si ar dori sa rezilieze contractul de arenda ,dar tot sunt dusicuvorba. Doresc sa ... (vezi toată discuția)