avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Atentionare plata factura externa - țeapă
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Atentionare plata factura externa - țeapă

Am fost atentionat de curand de o firma din Germania ( www.e-b-n.eu) sa achit o factura de servicii in valoare de 677 euro+15 euro penalitati. Nu stiu ce contine exact factura deoarece nu am primit-o si ca atare nici nu am inregistrat-o in contabilitate. Am facut doar legatura cu un eveniment intamplat cu ceva timp in urma (cred ca vreun an ) prin care am primit un plic scris in limba engleza prin care imi solicita acordul de a fi inscris pe un site de promovare, plic care urma sa-l trimit inapoi. Ce este drept, plicul de raspuns era al lor, probabil de aceea era asa de scump. Mentionez ca nu am semnat niciodata vreun contract in limba romana in care sa fie specificate termene de plata si ce servicii concrete pot fi prestate. Probabil ca dansii m-au adaugat pe site-ul lor de acum un an, dar nu am vazut absolut nici un alt semnal sau un beneficiu pana acum. Regulile sub care functionam in Romania cred ca sunt mai clare in sensul ca bunurile si serviciile sunt oferite doar dupa plata acestora, exceptie facand doar acelea care prin contract stipuleaza alte intelegeri. Cred ca daca neamtul vroia 677 euro, macar punea un translator si incheia un contract in limba pe care o vorbesc eu, macar pentru simplul fapt ca eu sunt cel care plateste. Intrebarea mea este daca regulile din Hamburg pot fi aplicate si la noi si care sunt implicatiile.
Multumesc,

Alte discuții în legătură

Caut consultant specializat in e-commerce feketegy feketegy Buna ziua, Sunt administratorul unei societati de web design si web development. Am un contract comercial redactat in limba engleza si as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Facturare telekom. buna ziua, la inceputul lunii august am fost ... zsoli71 zsoli71 Facturare Telekom. Buna ziua, La inceputul lunii august am fost in Clisura Dunarii, mai precis la Dubova si la Orsova. Nu am trecut granita, dar nici nu am ... (vezi toată discuția)
European business number bap2006 bap2006 Buna ziua, ce stiti despre European Business Number? Am primit pe adresa firmei o scrisoare de la o entitate juridica din Germania, care solicita datele ... (vezi toată discuția)