avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Adjudecare imobil cu sarcini la licitatie publica
Discuție deschisă în Executare silită

Adjudecare imobil cu sarcini la licitatie publica

Buna ziua,
In data de 18 08.2015 am participat la o licitatie publica si am fost declarat adjudecatarul uni apartamanent. Am platit in termen pretul integral si in data de 11.09.2015 am obtinut extras de carte funciara cu intabularea provizorie . Surpriza cea mare a fost ca nu au fost radiate toate sarcinile asa cum mi-a explicat executorul . In partea a III la Sarcini este inscris sechestru in favoarea Ministerului de Interne -Directia de Investigare a Fraudelor.
Am inteles ca in termen de alte 30 zile se va face intabularea definitiva, daca nu apare ncio contestatie.
Ce se intampla in acest caz ? Eu devin un proprietar cu imobilul sechestrat de politie sau se anuleaza executarea ? Ce posibilitati am ? Va rog sa ma sfatuiti ce am de facut. Executorul avea dreptul sa scoata la executare imobilul daca era sechestrat de politie ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lentian , utilizator 19:51, 15 Septembrie 2015
Din precizarile dv rezulta ca asupra bunului imobil existau mai multe sarcini notate,situatie care trebuia sa fie consemnata in dosarul de executare silita prin extrasul de carte funciara
Va confruntati cu situatie delicata daca asupra imobilului mai exista inscris la cadastru sechestru in favoarea MAI
Situatia bunului imobil se poate clarifica numai dupa finalizarea cercetarilor directiei de investigare a fraudelor
Pai cerceteaza de 10 ani si nu au reusit sa finalizeze.
Poate dura la nesfarsit oare ???
nu cred ca se va anula executare ci doar in momentul in care a fost scos la licitatie bunul imobil, MAI trebuia (avand notata in CF somatia sau bunul era grevat de sarcini) sa se inscrie la masa credala. Executorul care a scos la licitatie bunul trebuia sa va aduca la cunostiinta acest lucru si eventual sa ia legatura cu celelalt creditor pt a-l anunta de licitatia care va urma. Conform art. 840 alin.1 pct b NCPC era de obligatia executorului sa notifice MAI in legatura cu aceasta vanzare.
Situatia trebuie lamurita cu executorul care nu si-a indeplinit atributiile cu celeritate
Metoda radierii din oficiu de care zice executorul se regaseste la art. 857 alin.4 NCPC
Am fost astazi la un avocat care mi-a spus sa chem in judecata pe cei care au pus sechestru- motivand ca s-a prescris daca in termen de 30 zile de la instituirea masurii sechestrului nu au actionat pe calea dreptului comun debitorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa sub sechestru vanduta de executori si nu poate fi intabulata popandrei popandrei Buna ziua, am o problema si va rog sa imi dati un sfat. am participat in cursul lunii decembrie 2013 la o licitatie imobiliara . In urma licitatiei am cumparat ... (vezi toată discuția)
Am dobândit un apartament prin licitație de la un executor ... marius.al marius.al Am dobândit un apartament prin licitație de la un executor judecatoresc. In extrasul de carte funciara a ramas notat un litigiu constand in \"Contestație ... (vezi toată discuția)
Adjudecatar persoana juridica delta95 delta95 Am adjudecat la o licitatie un apartament ca persoana juridica. La oficiul de cadastru mi s-a refuzat intabularea imobilului din cauza ca este un sechestru ... (vezi toată discuția)