avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum sa transfer catre sotie drepturile asupra unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sa transfer catre sotie drepturile asupra unui apartament primit prin donatie

Buna ziua!
In anul 2004, la un an de la casatorie, am primit de la parinti un apartament cu titlu de donatie.As dori sa stiu care sunt modalitatile legale de a face astfel incat si sotia sa aiba drepturi egale referitoare la proprietatea acestui apartament,deci amandoi sa fim proprietari pe acest apartament(50-50%).Mentionez ca din anul 2005 avem si un baiat daca cumva acest lucru conteaza.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:48, 15 Iulie 2009
Fiind bunul dvs. propriu puteti dispune cum doriti de el. Puteti dona, vinde ce cota doriti dvs. din apartament.
Mi-as permite insa sa va sugerez sa va mai ganditi.
Copilul oricum va mosteni bunul dvs. nu poate fi inlaturat....
So .... daca copilul oricum va mosteni partea lui ... al cui este interesul sa aiba jumatate ? Si de ce ?
Sotia are cumva copii din alta casatorie?
Never say never ...
Inca o data scuze daca v-am ofensat cu sugestia mea. Nu asta intentionam ..
Pot sa vand catre sotie jumatate din apartament asfel incat sa devenim proprietari in mod egal?
So...

Adica, ardeleneste, no...

Nu puteti vinde sotiei nimic din ce este al dumneavoastra, vanzarea intre soti fiind interzisa de codul civil. Puteti dona sotiei orice bun, inclusiv o cota parte din el, dupa cum veti putea revoca oricand in cursul casatoriei donatia facuta, fara sa fie nevoie de vreo justificare.

So... :bow:
Adevar graieste themis. ...
So... am gresit.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iulie 2009
Alin Paidiu, Avocat
apaidiu, aveti intreaga si sincera mea stima.

:bow:

Alte discuții în legătură

Drept la apartament IKALIKA IKALIKA Tatal meu a avut un apartament cumparat de el. A cunoscut o femeie si a vandut apartamentul. Impreuna cu aceasta au cumparat un alt apartament . Pe contractul ... (vezi toată discuția)
Drept civil juna juna Sunt casatorita a doua oara, de 13 ani. Am un copil din prima casatorie, care este mostenitor pe 50% din ap in care locuim, cealalta jumatate este a mea ... (vezi toată discuția)
Acte apartament sot si sotie ContSters212553 ContSters212553 Tatal meu a cumparat un apartament la care a participat si sotia cu 20% din valoarea apartamentului, desii in acte e trecut doar tatal meu,La anu vreau ca ... (vezi toată discuția)