avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa te protejezi impotriva caselor de pariuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa te protejezi impotriva caselor de pariuri

Mai intai vreau sa va arat niste situatii deja intamplate la casele de pariuri de la noi din Romania, situatii in care castigatorul nu si-a primit suma castigata pe motiv de "greseala" la cote:
[ link extern ]

[ link extern ]


[ link extern ]

Sa vedem ce zice regulamentul de la una dintre aceste case de pariuri de exemplu:
"I.3.5) In urma achitarii biletului, clientul primeste biletul de joc (ce contine toate informatiile de mai sus) a carui copie magnetica se regaseste in memoria sistemuluiinformatic si accepta datele inscrise in el, inclusiv cursurile (cotele) evenimentelor. I.3.6) În caz de erori la tiparire, erori pe Bilet sau erori ale datelor introduse în baza de date, Organizatorul îsi rezerva dreptul de a considera pariurile ca fiind nule sau de a le valida la Cotele corecte, chiar daca descoperirea erorilor apare dupa finalizarea Evenimentului/lor ce compun Biletul respectiv. Fiecare pariu a carui cota in momentul acceptarii, realizarii, desfasurarii pariului nu corespunde cotei reale de pe piata va fi declarat ca avand cota 1.00."
"I.6.5) Situatii in care se aplica regula pariului nul:"
"I6.5.3) În cazul definirii eronate a unui eveniment, pariul pe acel eveniment este nul (nu este valabil) si se calculeaza cursul 1.00."
"I.6.5.4) În cazul greselilor aparute la tiparirea evenimentului"



Dupa cum vedeti, orice casa de pariuri se apara prin propriul regulament pe care il accepti in mod automat daca vrei sa joci la ei. Cu alte cuvinte, daca ei vor sa-ti dea banii, ti-i vor da, daca nu, nu.

Daca joci online sa zicem ca ti-ar putea modifica chiar de sub nas cotele in caz de un castig mai mare si sa iti dea mai putini bani, in fond nu ai nici o dovada ca a fost asa cum zici tu, dar in cazul in care joci live, adica cu bilet tiparit, atunci nu iti mai pot lua biletul din mana si sa ti-l modifice. Am dreptate ?

Ok. Sa presupunem acuma ca m-as apuca sa joc la una dintre casele de pariuri existente la noi in Romania cam vreo 50 de variante de bilete pe care le joc pe fiecare de cate zece-douazeci de ori, pentru castigul maxim posibil pe fiecare bilet. Sa presupunem ca prin minune ca am reusit si am dat lovitura si absolut toate aceste bilete sunt castigatoare, urmand ca sa primim de la casa de pariuri respectiva o suma colosala.
Situatia nu este deloc fantastica avand in vedere ca sunt multi pariori care joaca in acest fel asa ca va rog sa nu vi se para ilar sau naiv ceea ce va spun.

Din cate stiu, la casele de pariuri cand ai castigat te duci cu biletul respectiv si iti da banii iar daca e o suma mai mare iti ia biletul, dupa ce iti scrie sub ochii tai numele pe bilet (unii zic ca li s-a intamplat sa nu le scrie nimic pe bilet), urmand ca intr-o perioada de cateva saptamani pana la o luna sa iti dea castigul.

Intrebarea mea este urmatoarea:
Sa presupunem ca esti in situatia de mai sus si ai castigat o suma colosala asa cum am descris mai sus, cum ar trebui sa procedezi ca sa fii asigurat ca nu ti se ia biletul si ti se arunca la cosul de gunoi spunandu-ti-se cand te duci dupa castig ca de fapt nici nu ai dat nici un bilet si ca nimeni nu stie nimic ?
Daca faci copie legalizata la notar dupa fiecare bilet, te ajuta cu ceva ?
Ar trebui sa chemi politia sa faca un proces verbal sau ce ar trebui facut ca sa te asiguri ca biletele castigatoare nu dispar ca prin vraja ?

Multumesc pentru ajutor !

PS: Nu am intentia sa calomniez nici o casa de pariuri live sau online si linkurile de mai sus sunt date doar ca exemplu.
Cel mai recent răspuns: Raluca Siman Traduceri , Traducator autorizat 20:28, 21 Septembrie 2015
Pentru un bilet cu suma colosala, as face in primul rand o poza ca sa am dovada, si as cere un fel de număr de inregistrare pentru nr biletului, pentru data si suma, semnat de manager sau de cine este responsabil să plăteasca.

Daca sunt mai multe bilete, le-as incasa pe rand.

Pana cand vei castiga aceea suma colosala, te sfatuiesc cu prietenie sa calculezi cati bani pariezi de fiecare data si cat castigi. La final, banii investiti in pariat la sfarsitul unei luni sau semestru sunt mult mai mari decat castigurile. Iar cu cat cotele sunt mai mari, cu atat sansele tale sa castigi sunt mai mici. Nu uita: CASA nu pierde niciodata!

Sper sa te gandesti de doua ori cand pariezi, sa inveti probabilitati sau sa o transformi cu adevarat in cariera, dar acest lucru inseamna MULT STUDIU.

As vrea sa mentionez ca eu nu sunt avocat, dar am ceva cunostinte despre probabilitatile de castig la astfel de activitati.

Bafta multa!
Sunt multi care castiga cu bilete de cate 20 si chiar 30 de meciuri pe bilet, gasesti poze la biletele castigatoare postate pe internet, deci toata discutia nu e doar in scop teoretic.
Ma gandesc sa bag ceva bani in treaba asta si vreau sa stiu dinainte cum sa ma protejez impotriva unei situatii neplacute ca sa nu raman cu banii dati de pomana.
Nu iti da nimeni numar de inregistrare pentru seria biletului, suma, data etc. si nici nu ajungi vreodata sa vorbesti cu managerul. Drumul tau se va termina la ghiseul operatorului de la casa de pariuri respectiva si cam atat iar daca ii spui de manager si de serie de inregistrare cred ca se distreaza copios pe tema asta.
Nu poti lua castigul de pe fiecare bilet in parte pe rand fiindca pentru un singur bilet dureaza sa-ti dea castigul aproape o luna de zile (30 de zile) iar biletele castigatoare se declara nule daca in termen de 30 de zile nu ai ridicat castigul.

Ce e de facut ?

Multumesc !
Buna ziua. Pozele de pe net cu acele bilete tin de o strategie de marketing, menita sa atraga jucatori!! In cazul jocurilor de noroc se aplica excelent proverbul «De cele mai multe ori, aparentele inseala»!
Casele de pariuri si cazinourile isi stabilesc regulamentele astfel incat sa iasa in castig!! Stiti, macar cu aproximatie, care este procentul castigatorilor din numarul total al jucatorilor?? Va garantez ca este extrem de mic!
Daca vreti sa va sporiti o investitie, va recomand alte modalitati de investire, dar cu risc si, implicit, randament mult mai mic ca cel de la o casa de pariuri!
In plus, jocurile de noroc dau dependenta in peste 60% din cazuri!!
hincuvictor a scris:

Buna ziua. Pozele de pe net cu acele bilete tin de o strategie de marketing, menita sa atraga jucatori!! In cazul jocurilor de noroc se aplica excelent proverbul «De cele mai multe ori, aparentele inseala»!
Casele de pariuri si cazinourile isi stabilesc regulamentele astfel incat sa iasa in castig!! Stiti, macar cu aproximatie, care este procentul castigatorilor din numarul total al jucatorilor?? Va garantez ca este extrem de mic!
Daca vreti sa va sporiti o investitie, va recomand alte modalitati de investire, dar cu risc si, implicit, randament mult mai mic ca cel de la o casa de pariuri!
In plus, jocurile de noroc dau dependenta in peste 60% din cazuri!!


Ok, am inteles. Dar sa presupunem pur si simplu ca prin absurd s-ar intampla ca cineva sa joace mai multe bilete si sa fi castigat o suma colosala, de dragul teoriei, ce anume ar trebui sa faca pentru a avea acoperire si dovada legala ca a castigat ca sa se poata apara in cazul in care biletele s-ar "pierde" ca prin minune ?
Cred ca o copie Xerox a biletelor alaturi de Cartea de Identitate (pe aceeasi pagina) si predarea biletelor pe baza de proces verbal de predate-primire cu semnatura olografa ar fi suficient.

Alte discuții în legătură

Castiga casa de pariuri neonorat admusat admusat Buna ziua, Va contactez in legatura cu o problema legata de o casa de pariuri. Am inscris un bilet la unul dintre jocurile de castig. Extragerea numerelor a ... (vezi toată discuția)
Bilet castigator pariuri sportive refuzat la plata wallberg wallberg Buna ziua. Am jucat si eu 2 bilete ieri, 26.05.2015 la casa de pariuri sportive NetBet, bilete ale caror pronostic a iesit castigator. Astazi cand am fost in ... (vezi toată discuția)
Cont inchis la o casa de pariuri online mcvizitiu mcvizitiu Buna ziua, Mi-am creat un cont la o casa de pariuri online si am castigat (am pariat 790 de lei si am castigat 1800 de lei aproximativ), iar astazi am ... (vezi toată discuția)