avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scutiri de impozite pentru persoanele cu handicap ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scutiri de impozite pentru persoanele cu handicap accentuat

Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la actul normativ care prezinta scutirile de impozite de care beneficiaza o persoana cu handicap accentuat! Stiu de scutirea de impozit pe salariu, insa am inteles ca exista si o scutire de la plata CAS. Este adevarat? Multumesc pentru precizari!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 21 Septembrie 2015
Art 26 L nr 448/2006 prevede facilitatile fiscale de care beneficiaza persoanele detinatoare de certificat persoane cu handicap grad accentuat/grav
Legea nr. nr. 448 din 6 decembrie 2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
art. 26
ersoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi fiscale:
a) abrogat
b) scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataş şi mototriciclurilor;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru activităţi economice şi viza anuală a acestora; e) scutire de la plata taxei hoteliere.

De la 01.01.0216 acest articol este abrogat de Noul Cod Fiscal.

Codul fiscal
art. 55^1
Veniturile din salarii prevăzute la art. 55 alin. (1)-(3) realizate de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de impozit pe venit.
Multumesc pentru raspuns! Daca am inteles bine, scutirea de la impozitul pe venit pentru persoanele cu handicap accentuat este singura scutire din lista taxelor catre stat.
Asa rezulta din textul de lege mentionat mai sus.

Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii
art.224
(1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei:
.....
d) persoanele cu handicap care nu realizează venituri din muncă, pensie sau alte surse, cu excepţia celor obţinute în baza Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe salariu sirbualexandru sirbualexandru mentionez ca am certificat de handicap gradul 2 accentuat dobandit pe 16 oct. 2014 ,am trimis la serv un examplar (mentionez ca sunt politist)si mi-a venit o ... (vezi toată discuția)
Impozit persoana cu handicap iustinian 13 iustinian 13 As dorii sa stiu daca o persoana cu handicap grav - tatal meu, beneficiaza de scutire la plata impozitului pe casa, terenul aferent casei si teren arabil in ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre "scutire personala" și "scutire personala majorata" sunsray sunsray Recent am descarcat o cerere pentru [b]Scutire impozit pe venit din salariu[/b] , care sa o completez, - (o găsiți aici ... (vezi toată discuția)