avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Impozit persoana cu handicap
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Impozit persoana cu handicap

As dorii sa stiu daca o persoana cu handicap grav - tatal meu, beneficiaza de scutire la plata impozitului pe casa, terenul aferent casei si teren arabil in camp si temeiul legal.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:48, 29 Decembrie 2014
Legea nr. 448/2006 , art. 26 :
Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale:
a) abrogată;
b) scutire de la plata impozitului pe cladire si teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizatiei de functionare pentru activitati economice si viza anuala a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.
Titularul deciziei/certificatului de incadrare in grad accentuat/grav de dizabilitate,in temeiul disp L nr 448/2006 art 26 beneficiaza de facilitatea scutirii impozitului aferent imobil+teren de domiciliu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati fiscale pentru persoanele cu dizabilitati (scutire impozit auto) tiberiusmunteanu tiberiusmunteanu Buna ziua , Sunt persoana incadrata in grad de handicap 2 accentuat (amputatie brat drept) si detin in propietate un autoturism care are ca dotare cutie ... (vezi toată discuția)
Impozit pe proprietate, remus48 remus48 Buna ziua, Suntem o familie sot, sotie pensionari L-V si un fiu handicapat gr.1(unu) grav de la nastere in varsta de 34 ani, avem proprietate o ... (vezi toată discuția)
Taxa auto pentru persoane cu handicap ContSters252286 ContSters252286 Buna as dori sa stiu daca sunt scutit de la taxa auto daca : ma incadrez in gradu de handicap ACCENTUAT ,cod boala G56 cod handicap 1 si deficienta functiolala ... (vezi toată discuția)