avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere multinationala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere multinationala

Buna ziua,

Sunt angajat al unei societati multinationale. La momentul angajarii, am incheiat actele cu o societate partenera de a lor cu domeniu de activitate in publicitate (prestator servicii catre reprezentanta). Activitatea desfasurata a fost insa pentru reprezentanta multinationalei. La angajare, printre altele, au conditionat angajarea de semnarea unei hartii in alb de incetare a contractului de munca cu acordul partilor.
Vineri, 12 iulie 2009, am fost anuntat telefonic de catre conducerea reprezentantei ca de la 31 iulie trebuie sa plec din motive de "reducere costuri", alegerea facandu-se pe criterii de performanta in conditiile in care eu sunt printre ultimii veniti si ar fi fost necesar un timp pentru culegerea rezultatelor.
Astazi am fost sunat iar de conducerea reprezentantei si au spus ca sunt de acord sa-mi ofere si un salariu in plus (ceea ce prevede si legislatia).
De asemenea, m-a sunat si directorul de la societatea de publicitate sa-mi spuna ca este la mijloc si ca de la 31 iulie imi va activa hartia semnata in alb.

Exista o cale de a ataca aceasta bataie de joc?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:17, 27 Iulie 2009
Angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor economice sau a reorganizării activităţii.

Atata timp cat dvs ati semnat o hartie in alb prin care solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor, exista posibilitatea ca la data de 31 iulie 2009 sa va inceteze c.i.m., in baza art.55 lit.b C.mun. Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.
Mulțumesc pentru răspuns.

Așadar, nu am ce sa contest în situația în care activează acea hârtie?
Nu prea aveti ... este foarte greu de contestat o decizie de incetare a c.i.m. in temeiul art.55 lit.b C.mun. .... ar fi o posibilitate, totusi, pe cererea data in alb nu cred ca exista data cand inceteaza raportul de munca si , in acest caz, daca dvs nu scrieti nicio data angajatorul este obligat sa scrie pe cerere in locul dvs. data incetarii in locul ... rezultand savarsirea unui concurs de infractiuni de fals si uz de fals.

Inteleg.

Nu este o ilegalitate si solicitarea completarii unei astfel de hartii ca si conditionare a semnarii C.I.M.?
este o ilegalitate pe care chiar si dumneavoastra ati incurajat-o, atunci cand ati fost de acord sa semnati !

cel mult, cred ca puteti sa ii rugati sa nu faca uz de acea hartie si sa va desfaca contractul individual de munca cu art. 65 , ca sa puteti beneficia macar de somaj , nu cu art. 55 lit. b , asa cum probabil intentioneaza angajatorul .

Alte discuții în legătură

Incetarea cim prin acordul partilor ramona_vasiliu ramona_vasiliu Buna ziua! Am si eu o problema si am mare nevoie de ajutorul vostru: pana astazi am fost angajata unei societati comerciale avand functia de casier, din ... (vezi toată discuția)
Nerespectare preaviz somaj ana_frincu ana_frincu Buna ziua, S-a emis catre un angajat instiintare cu privire la desfiintarea locului de munca si imposibilitatea acordarii unui alt loc de munca in cadrul ... (vezi toată discuția)
Despre concediere - reorganizare firma allessandra allessandra La firma unde este angajat sotul meu se fac concedieri pe motiv de reorganizare. Se desfiinteaza anumite posturi, se scot la concurs alte posturi in diverse ... (vezi toată discuția)