avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare PV amenda dupa un accident culpa comuna
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare PV amenda dupa un accident culpa comuna

Buna ziua,
In data de 15.09.2015 am patit un accident cu victima. Concret eu am dat cu masina in spate si un batran a traversat strada fara sa se asigure si l-am atins cu masina. L-am ajutat sa se ridice, in momentul acela a refuzat sa plece la urgente zicand ca nu are nimica, l-am dus acasa iar dupa 10-15 min ma suna ca sa-l duc la urgente. La urgente s-a descoperit ca are o mica fractura la un os al maini stangi si fractura metatarsian 5 la piciorul stang. S-a chemat politia si au inceput urmarirea penala pt accident (politistul acordandu-mi 3 zile pt a cadea la un acord cu batranul). In 18.09. am fost la politie impreuna cu batranul pentru a declara ca nu mai are nici o pretentie financiara sau de alt tip (eu oferindu-i suma de 1200 lei -pretentia ceruta de dansul). La politie primim amandoi amenda (amenzile au fost platite in aceeasi zi), iar pe procesul verbal scrie culpa comuna si ca batranul refuza deplasarea la IML.
In data de 26.09. batranul m-a sunat sa-mi zica ca el trebuie "cica" sa se interneze ca il doare capul si ca are de facut un RMN si sa-i mai dau macar 200 lei ca daca nu contesta procesul verbal, fiindca are 30 zile pentru contestare. Precizez ca atunci cand s-a intamplat accidentul el nu s-a plans ca il doare capul.
Intrebarea mea este daca nu ii dau banii ce se poate intampla? Iar daca ii dau banii imi este frica ca pe viitor v-a mai cere bani.

Mai precizez ca in data de 26.09. cand m-a sunat eu am inregistrat convorbirea telefonica, iar in aceasta se regaseste cererea facuta de acesta pentru suma de 200 lei, convingerea lui ca eu mituit politistul pentru a se incheia cat mai repede dosarul penal, confirmarea lui ca accidentul nu s-a petrecut din vina (ca a fost vina amandurora) precum si confirmarea ca medicul i-a spus ca mai poate contesta procesul verbal fiindca are si alte probleme de sanatate urmate dupa accident, precum si "amenintarea" acestuia ca fiul dansului este jurist.
Cel mai recent răspuns: RobyP , utilizator 00:01, 23 Decembrie 2015
Este de preferat sa solutionati amiabil
Incercati sa aveti o discutie decenta si concreta ca partea vatamata,atentionand ca intelegetin sa achitati si ultima suma solicitata - dar fara alte pretentii viitoare
...iar ignoram traversarea neregulamentara ?
A cata oara ?
Batranul era sau nu pe trecerea de pietoni ?
Acuma am observat ca nu am trecut, batranul NU ERA pe trecerea de pietoni.
Locul accidentului este o strada laturalnica, o singura banda (ceva in gen dublu sens - nu are nici un semn de strada cu sens unic sau alta reglementare auto) si parcari publice. In seara respectiva erau 3 masini parcate si eu am vrut sa parchez masina in al patrulea loc, batranul a iesit dintre masini si a traversat fara sa se asigure (dintre prima masina si a doua masina).
Asa, si atunci ce atatia bani si intelegere amiabila ?
Traversare neregulamentara si gata.
Incearca sa solutionezi amiabil. Inregistreaza-l cand ii dai cei 200 RON si daca iti mai cere bani apoi, il poti ameninta cu plangere pentru santaj.

@CatalinCD , sunt convins ca tu traversezi doar pe trecerea de pietoni. La cate treceri de pietoni sunt in Romania si la cat de aiurea sunt puse...si daca vrei sa circuli legal, nu ai cum. Las-o moarta, ca nu are mosu vina ca nu se asigura baiatul cand da cu spatele.
Tu cand mergi cu masina si vezi pe unul ca traverseaza neregulamentar, il vanezi pe sosea?

Alte discuții în legătură

Despagubire dauna auto - accident cu pieton -trecere neregulamentara neamtuandrei neamtuandrei Buna ziua, Acum cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier cu un pieton care traversa neregulamentar o strada care are 2 benzi pe sensul de mers, ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna amandeal amandeal In ziua de 12 iulie , efectuand manevra de intoarcere a autoturismului , si mergand in marsarier langa trotoarul din stanga , am oprit sa merg apoi in fata . ... (vezi toată discuția)
Accident rut cu victima vicky59v vicky59v buna dimineata.am avut un accident rutier .traversam neregulamentar strada prin dreptul statiei ratb.una din treceri este apr.8o m cealalat la 200 m.un autobuz ... (vezi toată discuția)