avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren cu drum de servitute aferent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren cu drum de servitute aferent

Urmeaza sa vand un teren cu drum de servitute aferent. Mi s-a spus de catre agentia imobiliara care intermediaza ca nu pot cere un pret si pe drumul de servitute. Probabil ca nu pot cere la fel ca pe terenul in sine, dar chiar nici macar jumatate? Ce fac, donez de fapt drumul de servitute cumparatorului?
Drumul are 150mp si reprezinta jumatate din totalul de 300mp cat are de fapt intreg drumul. Este in comun cu un alt proprietar. Eu detin deci jumatate din drum, pt care platesc impozit anual. Nu il vand si pe acesta?
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 10:46, 29 Septembrie 2015
daca nu are drum de servitute cum ajunge la proprietate???? acela face parte din proprietate dar nu am auzit sa se si vinda stabilind un pret separat pentru drum, ce ar insemna sa cumpere cineva imobilul si altcineva drumul??!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curte icral grandanat grandanat Buna seara, Am in vedere cumpararea unui apartament intr-o casa si as vrea sa va cer sfatul intr-o problema legata de curtea acestui imobil. Pe scurt, este ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren pt casa elenasimpalean elenasimpalean Am 6 parcele de teren de vanzare pt. constructie casa iar drumul de acces la parcele are 2 proprietari (EU si o alta PERSOANA) adica 50% de fiiecare. ... (vezi toată discuția)
Proprietatea asupra drumului de servitute lauralt lauralt Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea speta: Am cumparat un lot de teren de 475 m2, cu acces la drum de servitute. Acest lot de ... (vezi toată discuția)