avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curte ICRAL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curte ICRAL

Buna seara,
Am in vedere cumpararea unui apartament intr-o casa si as vrea sa va cer sfatul intr-o problema legata de curtea acestui imobil.

Pe scurt, este vorba de o casa cu mai multi proprietari. Acesti au achizitionat proprietatile pe legea 112, insa fara terenul aferent imobilului. Este vorba de o curte mare de cca 500mp, ce include si un drum de servitute pentru accesul la casa, deoarece casa este destul de departe de strada.Curtea este inchiriata de multi ani de la Icral, contractul de inchiriere fiind facut pe numele unui singur proprietar(vanzatorul), pe toata curtea.

Ce intrebari as avea:
1. Urmasul proprietarului de drept poate sa obtina acea curte? El a actionat in instanta proprietarii actuali si a pierdut definiv si irevocabil. Instanta a decis ca acesta are drept de proprietate insa nu e mai puternic decat dreptul de proprietate al actualii proprietari.
Insa, poate ar putea sa dea in judecata statul si sa revendice curtea?

2.Statul poate sa dezmembreze terenul, sa lase drumul de servitute si restul sa-l vanda unui dezvoltator imobiliar spre exemplu? Exista suficient loc pentru o constructie si nu as vrea sa ma trezesc cu vreun bloc in fata casei.

3. Exista vreo posibilitate ca toti proprietarii sa cumpere terenul de la Icral. Si acesta sa ramane in proprietate comuna ? Am auzit ca in anumite conditii se pot cumpara curtile aferente imobilelor pe legea 112, insa e valabil acest lucru cand sunt mai multi proprietari? Sau cand intre timp proprietatile s-au revandut?

4. Exista vreo posibilitate ca terenul sa fie luat in concesiune? Aceasta varianta mi se pare cea mai potrivita, pentru ca achizitia curtii ar insemna un efort financiar prea mare(imobilul este situat central in sector 1 Bucuresti). Si nu vreau sa fie construit nimic pe el, vreau sa ramana curte pe care sa o amenajez. Acum in 3/4 din curte sunt balarii.

5. Se poate transfera cumva contractul actual de inchiriere cu Icral de pe numele vanzatorului pe numele cumparatorului?

6. Am vreo siguranta ca aceasta curte va ramane asa cum e fara sa fie construit ceva pe ea?

7. In cazul in care curtea ramane in chirie de la icral sau un concesiune, pot sa o amenajez? sa repar gardul, sa tai balariile etc ?

Multumesc si o seara buna tuturor
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2015
grandanat, utilizator
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 21:53, 7 Decembrie 2015
Nu a intalnit nimeni o situatia similara, macar si partial, cu cazul descris mai sus?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere/concesiune curte bloc edx edx Avem urmatoarea problema. Blocul nostru este construit prin 1955 pe o parcela - este perioada in care inca se mai construia peste parcelarul vechi pe loturi ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren casa nationalizata misha1 misha1 Buna seara! In luna august s-a vehiculat ideea ca guvernul a pregătit un proiect de lege care stabileşte că proprietarii de case naţionalizate care au ... (vezi toată discuția)
Legea 112 manuela varsta manuela varsta Daca am cumparat o casa (in rate pe o periada de 10 ani)cu legea 112 dupa terminarea ratelor sau daca achit valoarea ramasa (adica 5 ani),intru automat in ... (vezi toată discuția)