avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz inchidere cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz inchidere cim

Speza este urmatoarea:
Am gasit un nou loc de munca, iar patronul de la societatea unde activez acum nu vrea sa-mi inchida contractul de munca.Eu pierd noul loc de munca daca nu rezolv situatia.Bineinteles am facut,initial, cerere de inchidere cu 55(b), ulterior apeland la demisia fara preaviz.In nicio situatie pur si simplu nu doreste sa-mi emita decizia de inchidere.Ce pot face in cazul acesta?Cui ma pot adresa pentru rezolvarea spezei?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2018
Chris-Cross, utilizator
Cel mai recent răspuns: Chris-Cross , utilizator 14:52, 5 Septembrie 2018
Dumneavoastra va depuneti demisia in scris.Conform Cpdului Muncii angajatorul este obligat sa inregistreze demisia.Probabil ca nu vor accepta nici fara preaviz si atunci veti avea preavizul specificat in contractul de munca.Neprezentarea dvs la locul de munca pe perioada de preaviz poate duce la cercetare disciplinara (daca acesta este prevazut in Reg Intern al firmei)si desfacerea cim pentru abateri disciplinare.Atfel....nu vad ce s-ar putea rezolva
Multumesc dna Luminita29.Nu se pune problema de a nu ma prezenta la locul de munca, dar ma intereseaza cui ma pot adresa?Bun.... accept perioada de praviz dar omul pur si simplu nu doreste acest lucru.Stiu ca nu poti obliga pe cineva sa ramana , dar ulterior terminarii preavizului, daca tot imi ingradeste dreptul la munca pot apela la Corpul de Control ITM?
Multumesc!
Puteti sesiza ITM-ul si de acest lucru.Contractul de munca va inceta in momentul terminarii perioadei de preaviz.Sa aveti nr de inregistrare al demisiei pentru a se vedea cand a fost depusa.
Da, am nr.de inregistrare.Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu in preaviz catalin romulus catalin romulus doresc sa aflu cum pot rezolva urmatoarea problema; compania pentru care lucrez,nu plateste concediul de odihna ramas in momentul plecarii din firma,am dorit ... (vezi toată discuția)
Modalitate legala parasire firma crystyna2000 crystyna2000 am obtinut un alt job si doresc sa plec in conditii legale de la actualul loc de munca in contractul de munca se specifica perioada de preaviz de 15 zile; eu ... (vezi toată discuția)
Probleme itm dragon99 dragon99 BUNA AM LUCRAT 4 LUNI IN CADRUL UNEI FIRME SI AM PLECAT CU DEMISIE CU PREAVIZ DE 15 ZILE DEMISIA AM DATO PERSONAL ANGAJATORULUI DAR ACESTA A REFUZAT SA O ... (vezi toată discuția)