Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura administrator Posta Romana

Buna ziua!

Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie:
Administratorul plateste in nume personal, la posta, 5000 catre un executor judecatoresc. La cei 5000 se adauga 60 de lei comisionul postei. Deci am o factura si o chitanta de 5.060 lei, pe numele administratorului. Am doua facturi de genul acesta, s-au facut doua plati.

Cum pot eu sa sting furnizorul? Acesti bani vor fi platiti de catre executor unui furnizor de-al noastru.
Am doua facturi pe persoana fizica de 5.060 de lei si un furnizor de stins. Cei 10.000 nu i-am dat din casierie, i-a adus administratorul. Poprirea respectiva facuta de executor s-a facut si pe numele firmei si pe numele administratorului.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 13:50, 3 Octombrie 2015
Faceți contract de împrumut între administrator și societate, înregistrați încasarea banilor reprezentând împrumutul acordat de administrator (5311=455 daca e si asociat in firma sau 5311=462 daca nu e si asociat).
Pe urma inregistrati acordarea unui avans spre decontare (542=5311), iar la justificarea avansului, prin decont aprobat de administrator, inregistrati stingerea furnizorului si achitarea comisionului la posta (401=542 si 626=542).
La documentele justificative, sa va asigurati ca exista si o copie a executarii silite si orice alt document care poate face legatura intre operatiunile mai sus mentionate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata furnizori din cont 455 carmenbn carmenbn Firma a facut plati catre furnizori care au depasit 10.000 lei/zi.Pot inregistra vreuna din plati 401=455,cu un decont de cheltuieli,pt.a nu depasi plafonul de ... (vezi toată discuția)
Platita factura firma din buzunarul personal al patronului Serbanstefan21 Serbanstefan21 una ziua, patronul firmei a platit o factura din buzunarul personal si as dori sa mi spune ti daca este corect cum am inreg: am inreg factura ... (vezi toată discuția)
Depunere numerar magnectical magnectical Buna ziua. Am o situatie de genul: patronul, care este si asociat si salariat plateste cu numerar (din buzunarul ) lui ,cu foaie de varsamant o factura care ... (vezi toată discuția)