avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme cu custodia comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme cu custodia comuna

nu stiu daca am pus titlu chiar corect, dar vreau sa ma sfatuiti ce pot face. Divort incheiat la notar, custodie comuna cu drept de vizita sau cum se cheama doua weekenduri pe luna plus sarbatori si 2 saptamani in vacanta de vara. Tatal pana acum a luat copilul de vreo 4 sau 5 ori, pensie alimentara nu vrea sa plateasca, a participat in lunile astea odata cu 300 de lei la tabara copilului, un ghiozdan si o bluzita la inceputul scolii dupa care a plecat in Anglia. De cand a plecat ma ijnebunit cu mesajele ce fac, unde sunt, cu cine sunt si alte asemenea intrebari la care i-am tot raspuns , eu spunandu-i ce face fata ca raspuns la intrebari..L-am rugat sa aiba un program in care sa o sune pe fata, in special in weekend , pentru ca fata este la scoala in clasa I si in momentul cand el suna, fata plange, nu mai pot coopera cu ea in privinta lectiilor. Astazi a vorbit cu ea, dar nu a intrebat-o ce a facut, cum merge cu scoala, ci efectiv a interogat copilul in privinta mea.A incercat sa o mai sune , si sincer nu i-am mai raspuns, iar acum ma ameninta prin mesaje ca eu ii interzic sa vorbeasca cu copilul lui, si sa i dau un telefon fetii pentru a vorbi cu ea cand vrea el. Cum sa procedez in aceasta situatie, deoarece fata chiar sufera cand vorbeste cu el, mai ales ca-i promite verzi si uscate, si bineinteles ca nu se tine de cuvant. Asta cu promisiunile a fost problema si cat a fost in tara, nu numai acum.
Trebuie ca instanța să stabilească un alt program de vizitare din cauza faptului că cel deja stabilit nu poate fi dus întocmai la îndeplinire. Solicitați și un program de comunicare cu fetița clar (zile, ore etc), iar vizitele să fie stabilite mai rar deoarece tatăl este plecat și nu ar avea posibilitatea vizitării fetiței de 2 ori pe lună.
adica, dupa ce ca nu plateste nimic, nu prea il intereseaza, tot eu sa mai platesc un avocat si pentru asta?
Exact! Totul se desfasoara pe banii, nervii si timpul dvs si in procent de aproape 100% veti fi gasita vinovata si veti avea noi si noi obligatii! In acest timp, domnul va avea drepturi, noi si noi drepturi. Faptul ca nu plateste pensia sau ca vine la program cand are chef nu reprezinta o problema. Nici macar ca un copil e facut sa sufere nu e o problema.
Eu personal doamna nu as face nicio actiune in instanta. Este datoria domnului sa-si configureze drepturile (ca doar nu obligatiile!). In schimb as propune sa inregistrati convorbirile daca spuneti ca scopul acestora nu e legatura cu copilul ci obtinerea informatiilor despre dvs.
In plus, i-as propune pe mail un program de comunicare telefonica. Ii propuneti totodata cateva reguli spre binele copilului: zilele, intervalul orar si solicitarea ca subiectul discutiei sa fie cei doi, nu dvs, sa nu mai faca promisiuni pe care nu le onoreazaptr ca face copilul sa sufere etc. In acele zile ii raspundeti la telefon. Daca nu reusiti sa ajungeti la o intelegere pe aceasta tema lasati-l pe el sa sa va dea in judecata si sa obtina un alt program.Nu dati curs amenintarilor, adica nu raspundeti, nu va enervati, nu ridicati tonul. Tineti-va de programul propus fara abatere. Nimic in plus, nimic in minus.
Referitor la pensie puteti cere majorarea acesteia in instanta, raportat la veniturile din Anglia.
Nu trebuie sa platiti dna nimic.
Nu mai raspundeti la telefon, tineti-l la curent in continuare cu starea si evolutia copilului si vedeti-va de viata.
il voi tine la curent cu situatia copilului, si intradevar nu am sa-i mai raspund la telefon, altfel s-ar putea sa ajung eu intr-o depresie. Acum ma anunta ca el vine in tara in pragul sarbatorilor si ca pe el nu il intereseaza ce program ne-am facut eu cu fata, el vrea fata dupa data de 18 decembrie si pana pe 3 ianuarie, asta in conditiile in care stie ca noi am achizitionat bilete pentru craciun dinainte de a pleca el din tara. Dar am ajuns la concluzia ca nu face decat sa incerce sa ne faca viata un calvar, si sa arate ca , chiar daca suntem divortati, tot el e cel care ne conduce vietile.

Alte discuții în legătură

Cum pot cere custodie unica? gordis77 gordis77 Buna ziua, Sunt mama a 2 copii minori, si in urma divortului s-a hotarat o custodie comuna cu domiciliul stabil la mine, si drept de vizita pentru tatal lor ... (vezi toată discuția)
Presiuni telefonice motivate de pastrarea legaturii cu minorul ContSters299834 ContSters299834 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o situatie cu care ma contrunt de ceva vreme. In urma separarii de tatal copilului , am facut proces pentru ... (vezi toată discuția)
Cum ar trebui sa procedez - respectare incerta program de vizitare anissia anissia Vreau sa ma lamuriti cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie: Suntem divortati, custodie comuna, tatal vede copilul doar de cateva ori pe an. Ambii ... (vezi toată discuția)