avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chitanta de mana

Tatal meu a cumparat o casa in 1962. Intre intre el si propietar s-a incheiat o chitanta de mana cu martori. In aceasta chitanta de vanzare cumparare este prevazut ca plata sa se faca in rate. Suma a fost achitata asa cum s-a stabilit, plata facandu-se prin posta şi avand recipisele de trimitere a banilor.
Vreau sa mentionez ca nu este nici un fel de problema cu fostul proprietar dar as vrea sa stiu daca, plecand de la aceasta chitanta de mana, tatal meu poate obtine un titlu de proprietate. Singura problema este ca toti martorii mentionati in chitanta sunt decedati.
Cel mai recent răspuns: aurica_1961yahoo.com , utilizator 14:02, 28 Iulie 2009
daca vanzatorul mai traieste, tatal dvs poate introduce actiune in constatare , solicitand pronuntarea unei hotarari de catre instanta, care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare .
iar daca acesta a decedat, actiunea poate fi introdusa in contra succesorilor sai.
instanta competenta este cea in raza careia este situat imobilul in cauza .
De fapt situatia este mai complicata. De fostii proprietari nu mai stim nimic din anul cumpararii casei. Insa casa si curtea cumparata de tatal meu apare pe un titlu de proprietate eliberat cu legea 18/1991. Sa detaliez: Cand a aparut legea 18/199, la primarie, tatal meu impreuna cu alti doi frati mostenitori ai bunicului decedat au depus cereri pentru punerea in posesie a terenului agricol detinute de bunic. Cand s-a eliberat titlul de proprietate, titular este doar unul dintre frati, dar nu tatal meu, apare terenul agricol detinut de bunic dar apare si casa si curtea aferenta cumparate de tatal meu. Cu terenul agricol nu a fost nicio problema, fratii au impartit terenul intre ei prin intelegere, dar cred ca nu ar fi trebuit sa apara si casa cu terenul cumprate de tatal meu, acestea neprovenind din mostenire. Nu ar fi trebuit sa i se elibereze si tatalui meu titlu de proprietate separat? De unde sa pornesc si ce trebuie sa fac pentru a rezolva problema cu casa?
Multumesc.
Solicitarea anularii acelui titlu de proprietate si eliberarea unor titluri care sa corespunda cu realitatea.
Este interesant de vazut care sunt documentele care au stat la baza eliberarii acelui titlu. Si adeverinta de la primarie , pe ce nume era?
Nu stiu despre ce adeverinta este vorba. Tatal meu nu a primit nici un fel de document. Aceasta problema cu casa si curtea am descoperit-o recent mergand sa fac o cerere pentru subventie APIA. Folosind titlul unchiului meu pentru partea de pamant pe care tatal meu o are in folosinta mi-am dat seama ca la curti/constructii singura constructie este a tatalui meu. Aceasta am dedus-o mai mult dupa vecinii inscrisi la pozitia respectiva. Ajutati-ma si indrumati-ma care ar fi pasii si caror institutii sa ma adresez pentru a rezolva problema care cred ca este foarte complicata.
cea mai simpla varianta ar fi sa va luati unchiul de manuta si sa mergeti la notar sa va faca un act de vanzare-cumparare, cu intabulare, cu tot.

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate incorect cristache paula cristache paula buna ziua va rog ajuta-ti-ma si pe mine,unchiul meu a primit titlul cu mostenirea de la tatal sau dar el nu apare pe titlu,in schimb cumnata lui apare. -cum ... (vezi toată discuția)
Bună seara scuzați-mă am și eu o întrebare un mos de al ... Cornelialupueugenia Cornelialupueugenia Bună seara scuzați-mă am și eu o întrebare un mos de al meu are am un act de vânzare cumpărare pe 500 m pătrați și o construcție între timp cind ... (vezi toată discuția)
Eliberare titlului de proprietate s-a fãcut legal? valixlm valixlm În anul 1998 un unchi a făcut cerere de moştenire de la unchiul său (frate cu tatal acestuia). Odată cu intrarea în vigoare a legii 67/1990 nepoţii ... (vezi toată discuția)